Кожен з нас по своєму ставиться до сахару. Одні обожнюють солодкі продукти, тому що вони гарні на смак і роблять нас трохи щасливішими. Інші воліють триматися подалі від "білого вбивці".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТим не менш, іноді навіть помірна кількість цукру може викликати здуття живота, скупчення газів або діарею, повідомляє Health.
"Алергія на цукор зустрічається вкрай рідко", — заявляє головний редактор журналу про здорове харчування Синтія Сасс (Cynthia Sass).
За її словами, більшість людей, які відчувають небажані симптоми, швидше за все страждають від непереносимості цукру. А яка різниця?
"При харчовій алергії імунна система організму, яка зазвичай бореться з інфекціями, сприймає їжу в якості небезпеки. Гістамін вивільняється, викликаючи такі сипмтомы: проблеми з диханням, набряк горла, охриплість, кашель і висип", — затверджує Сасс.
Харчова непереносимість (іноді звана харчової чутливістю) виникає, коли ваше тіло не може правильно переварювати їжу, в результаті чого дратує ваш шлунково-травний тракт.
Одним з найпоширеніших типів непереносимості цукру вважається чутливість до вуглеводів.
Інший вид пов'язаний з натуральним цукром в молоці. Непереносимість лактози також вважається різновидом непереносимості цукру. Найчастіше пов'язана з дефіцитом ферменту лактази, який руйнує цукор лактози в молоці і молочних продуктах. Без цього ферменту організм не може перетравлювати цукор, тому їжа переміщується в товсту кишку, провокуючи болі в животі, здуття і гази.
Крім цього, непереносимість цукру характеризується нудотою, головним болем і проблемною шкірою.
Як визначити, чи дійсно ви страждаєте від непереносимості цукру? Зверніться до дієтолога, які постарається встановити, яка їжа провокує дискомфортні відчуття.
Як повідомляв портал "Знай.uа", надмірне споживання солі провокує запалення у людей, які страждають від розсіяного склерозу.
Також "Знай.uа" писав, що їжа в поспіху не тільки провокує проблеми з кишково-шлунковим трактом, а й може стати причиною захворювання на діабет.