Виконуюча обов'зки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун дала поради українцям щодо того, як правильно повертатися в звичний режим життя після довгих свят.

Про це вона повідомила на своїй особистій сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Для багатьох закінчення свят стає сигналом - відразу сідати на жорстку дієту і бігти в спортзал. Тільки не поспішайте! Повертатися до звичного режиму важливо поступово і зважено, щоб не нашкодити здоров'ю", - зазначила чиновниця.

Супрун зазначила, що зазвичай люди по свьому світу набирають в період новорічних та різдвяний свят не більше 1 кг. Однак ці декілька сотень грам можуть накопичуватися в організмі й завдати шкоди, якщо їх ігнорувати.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Раніше міністр охорони здоров'я вже розповідала, чому потрібно займатися спортом та як правильно харчуватися. Про ці поради вона, звичайно, нагадала, але зосередила увагу на іншому.

Уляна Супрун радить не сідати відразу на жорсткі дієти. Вона радить збільшити в раціоні кількість овочів та фруктів. А також зменшити розмір порцій.

"Різні "марафони" - скидання ваги за п'ять днів створюють великий стрес для організму, як і переїдання під час свят", - розповіла чиновниця.

Супрун заявила, що фізичне навантаження організму потрібно надавати також дозовано. Не варто відразу починати інтенсивно займатися, адже це може лише зашкодити і збільшити можливість отримання травми.

"Якщо будете у сімейного лікаря - не забудьте виміряти талію. Вимірювання окружності талії - найбільш точний показник, який дає змогу виявити кількість небезпечного абдомінального жиру", - йдеться в дописі міністра.

Вона також зазначила, що повертатися в звичний режим потрібно не з понеділка, а від сьогодні.

Нагадаємо, Супрун розповіла про "лікувальний" алкоголь: записуйте новорічний рецепт.

Як повідомляв "Знай.ua", Супрун дала убивчий прогноз: який смертельно небезпечної хвороби не уникне кожен шостий українець. Уляна Супрун попередила українців про ризики інсульту. Вони зростають, якщо не лікувати гіпертонію, ожиріння і миготливу аритмію.

Також "Знай.ua" писав, що Уляна Супрун взялася за аптеки: українці масово понесуть ліки назад.