Молодший сержант Сергій Польовий, воєннослужбовець 54-ї окремої механізованої бригади, засуджений до 10 років в'язниці за те, що застрелив свого командира Євгена Подколзіна на його ж прохання. Про це передає Politeka.

Про цей інцидент стало відомо з рішення суду Донецької області.

"В ніч з 11 на 12 березня 2017 року танкіст разом зі своїм командиром, молодшим лейтенантом Подколзіним розпивав спиртні напої в бліндажі. За результатами експертизи відомо, що підсудний випив дві пляшки пива і 200 грам горілки. Під час посиденьок бійці почали заради веселощів стріляти в підлогу і стіни бліндажа. Тоді молодший лейтенант Подколзін попросив Польового вистрілити в його бік. Молодший сержант це прохання виконав. Куля потрапила командиру в голову і він помер на місці", - сказано в повідомленні.

ЗСУ
ЗСУ

В суді Польовий частково визнав провину, але заявив, що випадково натиснув на курок автомата.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Раніше повідомлялося, що ще один український військовий не зміг витримати страшного тягаря війни в мирному житті - 30 жовтня стало відомо про те, що покінчив життя самогубством 33-річний учасник АТО, боєць батальйону "Донбас" Сергій Норік, який пройшов Іловайський котел.

ЗСУ
ЗСУ

Про трагедію на своїй сторінці у Facebook повідомила ветеран АТО Людмила Калініна.

"Йдуть не тільки там на передовій! Йдуть і в тилу, страшно сказати, наклавши на себе руки!!! Яструб, прости!!! Будь ласка, не забувайте, ми, атошники, все ще воюємо!!! Навіть тут!!!", - написала вона.

"Його більше немає! Він кричав про допомогу! Ну вареники на Донбас, це круто, але тут так важко! Йдуть ті, хто подарував Мир! А тепер давайте, все відразу згадають про нього, і тільки Сергійка більше Немає!!!", - пише Калініна.

В коментарях вона уточнила, що Сергій повісився. Похорон бійця відбудеться у вівторок, 30 жовтня в Павлограді.

Нагадаємо, полковник ВСУ дорікнув Турчинова за аннексирований Крим.

Раніше Знай.ua повідомляв, стало відомо про масові обстріли та активізацію бойовиків на території окупованого Донецька.

Також Знай.ua писав, за поточну добу один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення при обстрілі.