У свято Водохреща вода володіє особливою силою і енергією. Люди приписують їй цілющі властивості і вважають, що вона може вилікувати як хвороби, так і тривоги.

Всю воду освячують у ніч з 18 на 19 січня. Згідно з народним повір'ям, її властивості допомагають побороти не тільки хвороби, але і пристріт, негативи і подолати чорну смугу в житті. Прийнято набирати воду в певний час і зберігати в правильному місці.

Головне – не набирати Водохресну воду до того, як її освятить священик. Для цього він занурює хрест у ополонку після служби.

Набирати воду можна відразу після служби ввечері 18 січня, або ж після світанку і до обіду 19 січня. В цей час вона володіє цілющими властивостями.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Вода, над якою прочитана молитва – свята.

Хрещенська вода насправді не псується навіть через рік. Виняток може бути лише у тому випадку, якщо ви занадто довго тримали її під прямими сонячними променями, або ж використовували не дуже чисту тару.

Якщо ж ви робили все правильно, але вода все одно помутніла, то вам варто придивитися до свого життя і оточення.

Хрещенська вода здатна вбирати емоції, особливо негативні

Воду потрібно пити вранці до прийому їжі і бажано прочитати молитву. Її можна розбавляти чистою водою, в цьому немає нічого поганого.

Також воду можна пити і в особливих випадках:

- якщо ви в безвихідному становищі;

- від пристріту і псування;

- під час хвороби;

- якщо ви вагітні;

- щоб позбавитися від негативу в будинку;

- перед далекими подорожами.

Нагадаємо, купання на Хрещення не для всіх: лікар попередив, кому ополонку протипоказана. При всіх плюсах водохресного купання, воно має досить значний список протипоказань.

Як повідомляв Знай. ua, православні святкують Хрещення Господнє: головні і традиції і заборони. Напередодні свята на стіл подають пісні страви, а вранці (19 січня) в церквах святять воду.

Знай. ua писав, що у православ'ї Водохрещення 19 січня: що потрібно, а що не можна робити. Заборонено прати. Традиція походить ще з давніх часів, коли прання проводили у відкритому водоймищі.