Українці, які уклали договір з сімейним лікарем або терапевтом зможуть безкоштовно отримати від лікарні більше 50 послуг, які входять аналізи, причому часом досить дорогі.

КОЛИ

Програма "Безкоштовна діагностика" запрацює вже з 1 липня 2019 року. Вона запустить новий принцип фінансування на рівні спеціалізованої амбулаторної допомоги.

Тобто пацієнт, у якого підписана декларація з лікарем, абсолютно безкоштовно зможе отримати пакет діагностичних і лікувальних послуг за умови, якщо візьме напрямок у сімейного лікаря, терапевта або педіатра.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Пацієнтам, які не обрали сімейного лікаря і не підписали з ним відповідну декларацію, доведеться за все платити з власної кишені. Лікарі схвалюють прийняття запропонованого документа, але вважають, що перелік безкоштовних послуг повинен бути ширше.

ЩО РОБИТИ

Для того, щоб здати аналізи або зробити іншу діагностику, пацієнту обов'язково потрібно записатися на прийом до свого сімейного лікаря. Він дасть відповідні рекомендації та направлення на процедуру.

За держрахунок можна буде зробити 54 види досліджень: від аналізу крові (29 грн) до п'яти видів рентгенів (80-130 грн), шести видів УЗД різних органів (84-106 грн), а також більш складних і дорогих досліджень, наприклад, це гістероскопія (гінекологічне дослідження) вартістю 1975 грн.

Нагадаємо, доступні ліки 2019: скільки медпрепаратів українці отримають безкоштовно. Міністерство оновило перелік медпрепаратів, що відпускаються безкоштовно.

Як повідомляв Знай. ua, школярка заразилася страшною хворобою від брата: дії матері шокують. У Мелітополі Запорізької області школярка захворіла на туберкульоз, заразившись від брата.

Знай. ua писав, що Супрун пояснила, можна викликати на будинок сімейного лікаря. Немає закону, який би це забороняв.