У Мережі з'явилося відео, як жителі Луганська штурмують автобус, що прямує в підконтрольну Україні Станицю Луганську. Звичайні мирні жителі, які не отруєні "руським миром" і не підтримують масове пропутінське божевілля, але нічого не можуть з цим вдіяти, просто рвуться в Україну, битком набиваючись в автобус, пишуть місцеві блогери в Twitter.

Чергу на луганському автовокзалі до автобуса на Станицю-Луганську. Люди добровільно їдуть на територію, підконтрольну нібито карателям і фашистам. Зрозуміло, цього б ніколи не було, якби в Україні їх справді підстерігала небезпека. ЛДНР побудовані на брехні про уявну загрозу pic.twitter.com/Px8wun1ZIN

Денис Казанський (@den_kazansky) 20 січня 2019 р.

Відповідне відео опублікував журналіст Денис Казанський на особистій сторінці в Twitter.

"Чергу на Луганському автовокзалі в автобус на Станиці Луганської. Люди добровільно їдуть на територію, підконтрольну нібито карателям і фашистам.

Нагадаємо, повернення Донбасу: названо чотири можливих "шлях додому".

"Русский мир" як і раніше сидить в головах у людей, але ситуація не безнадійна.

Звільнення Донбасу від окупаційних властей, які влаштовують на цих територіях розруху, злидні і бомбардування – справа часу. Останнім часом експерти і політики зійшлися на думці, що Росія залишить Донбас в 2019 році. Існує кілька сценаріїв, як це станеться. У тонкощах повернення окупованих територій України і відновлення територіальної цілісності країни розбиралися Радіо Свобода у рамках проекту Донбас.Реалії.

Проблема полягає не тільки в тому, щоб зачистити територію від бойовиків. "Русский мир" міцно засів у головах у багатьох донеччан – результат потужної путінської пропаганди важко не помітити. "Я думаю, що Донбас не повернеться в Україну", - сказала журналістам одна з мешканок Донецька. Інший житель заявив, що Донбас можна повернути тільки мирним шляхом. "Все буде залежати від нового президента і нового парламенту України", - переконаний місцевий житель.

"Після таких побоїщ, що тут були, дітей убивали, яка може бути Україна, скажіть, будь ласка?", - каже жінка.

Нагадаємо, раніше Зеленский Тимошенко і Ляшко розповіли, як після виборів повернуть Донбас.

Нагадаємо, військовий розповів, як Путін перетворив Крим в ядерний півострів.

Як повідомляв Знай.uа, окупанти відкрили вогонь з території Криму.

Знай.uа писав, військовий експерт пояснив, навіщо українцям потрібен цілий Кримський міст