Стало відомо, що українці, які працюють неофіційно і отримують зарплатню в конвертах, можуть залишитися без субсидій. ДФС збирається для цього дуже активно співпрацювати з Мінсоцполітики та іншими відомствами.

Про це повідомив виконуючий обов'язки заступника голови Державної фіскальної служби Євген Бамбізов в інтерв'ю "Обозревателю" .

"Якщо ми будемо виявляти неофіційно працевлаштованих осіб, то будемо надавати цю інформацію на Мінсоцполітики. А воно буде проектувати відомості на надання субсидій. Якщо особа, яка отримує субсидії, офіційно не працевлаштована, це означає, що вона отримує доходи - але не показує. А отже, незаконно отримує субсидії. Тобто ми будемо співпрацювати і з Держпраці, і з Нацполіцією, і з Мінсоцполітики", - пояснив чиновник.

Також Бамбізов додав, що під час інспекцій на кожному другому українському підприємстві знаходять неофіційно влаштованих працівників. Він запевнив, що після застосування штрафів бізнес починає активніше оформлювати людей і платити податки з їх зарплат.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"Штрафи мають велику вагу, і працюють. Детінізація - це один з напрямків, за рахунок якого ДФС розраховує збільшити грошові надходження до держбюджету в 2019 році на 20%. За рахунок детінізації та природного зростання ВВП", - зазначив Бамбізов.

Нагадаємо, що Національний банк анонсував випуск монет номіналами 5 і 10 гривень, якими українці зможуть розраховуватися поряд з банкнотами відповідних номіналів. Експерти заспокоюють, що нововведення не підстьобне інфляцію в Україні.

Як повідомляв портал Знай.uа, в умовах високого рівня тіньових зарплат і складної демографічної ситуації Пенсійний фонд переживає надскладну ситуацію. У 2019 році "діра" в бюджеті ПФУ досягне рекордних 167 млрд грн.

Також портал Знай.uа писав, скільки років потрібно українцям, щоб накопичити на власне житло. Дані проаналізували в найбільших містах країни по відношенню рівня заробітної плати і ціни за квадратний метр.