Від 12,8 до 13 тисяч людей загинули в війні Росії проти України за період з квітня 2014 року до кінця 2018-го. Жертв збройного протистояння Росії і України на Донбасі протягом минулого року стало на 2,5 - 3 тисячі більше, стверджує ООН.

Посилаючись на дані моніторингової місії ООН з прав людини у Києві інформує Deutsche Welle, цитуючи німецьке агентство dpa.

За інформацією ООН, приблизно чверть смертей (3,3 тисячі) - цивільні. Втрати українських військ близько 4 тисяч осіб, гібридної армії РФ в Донбасі - 5,5 тисячі.

Лише на тимчасово підконтрольних окупантам територіях з початку війни загинули понад 4700 осіб, вважають в ООН.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Крім того, за час збройного протистояння 27—30 тисяч осіб були поранені.

Дані на кінець 2017 року наступні: 10,3 тисячі загиблих і 24 тисячі поранених.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні скоро нікого не залишиться: за рік країну покинуло 200 тисяч людей.

За 2018 рік населення України скоротилося майже на 200 тисяч чоловік. Станом на 1 грудня 2018 року загальна чисельність населення України дорівнювала 42 177 579. Це на 208 тисяч нижче, ніж рік тому.

У Держстаті зазначили, що в Україні зберігається проблема природного приросту населення: кількість померлих продовжує значно перевищувати кількість новонароджених.

Як повідомляв портал "Знай.uа", долгожданная монетизація субсидій пройде в три етапи і почалася ще з 1 січня. Першими одержувачами монетизованих субсидій стануть ті, хто звертався за допомогою 1 січня 2019 року, причому це відбулося вперше.

"Знай.uа" писав, що в Україні з 1 січня поточного року скасували нічний тариф на електроенергію для юридичних осіб. Відповідний документ ухвалила Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг.