У вівторок, 22 січня, з'явилися обнадійливі новини для родичів загиблих у справі Зайцевої - зниклу нарколога Олену Федірко, яка декілька місяців не виходила на зв'язок та ігнорувала судові засідання, нарешті знайшли правоохоронці.

Суд над Зайцевою
Суд над Зайцевою

Про це пишуть місцеві ЗМІ з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

У повідомленні сказано, що харківська поліція знайшла нарколога Олену Федірко, яка оглядала підозрювану в смертельному ДТП на Сумській вулиці Олену Зайцеву одразу після аварії вночі 18 жовтня.

Зайцева
Зайцева

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Жінку планують допитати під час чергового засідання в Київському районному суді, тобто вона з'явиться в суді як свідок уже найближчими днями.

суд
суд

Варто нагадати, що інформація про зникнення Олени Федірко з'явилася після того, як сторона захисту в справі про ДТП на Сумщині в Харкові заявила про очевидні ознаки наркотичного сп'яніння у Зайцевої. Подальші аналізи підтвердили наявність кодеїну і фенобарбетала, однак для остаточних висновків не вистачило біологічного матеріалу, відібраного тоді у підозрюваної.

Нагадаємо, адвокат Геннадія Дронова подав клопотання про виклик до суду фахівців Дніпровського інституту судових експертиз.

Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП
Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП

Захист фігуранта резонансної ДТП у Харкові хотів уточнити, як саме вимірювалась швидкість автомобіля Олени Зайцевої. Про це інформує УНН.

Проте суд відмовив у клопотанні Сергію Перепилиці адвокату Геннадія Дронова.

Як повідомляв раніше Знай.ua, нещодавно відбулося чергове засідання щодо аварії в Харкові, жертвами якої стало 6 людей. Київський райсуд Харкова задовольнив вимогу потерпілих вислухати експертів, які не змогли відповісти на питання, чи вживала Олена Зайцева в день ДТП алкоголь.

Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП
Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Київський райсуд Харкова у вівторок погодився заслухати їх пояснення, чому вони не змогли визначити, чи була винуватиця трагедії, Зайцева, у стані алкогольного сп'яніння.

Також Знай.ua писав про те, що експертиза щодо смертельної ДТП у Харкові встановила, що обвинувачена Олена Зайцева навіть на швидкості 106 кілометрів на годину могла загальмувати свій Lexus, щоб уникнути зіткнення з натовпом, однак цього не зробила.