Українські військові щоденно протистоять на фронті не тільки ворогу, а й погоді.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, варто відзначити, що саме останнім часом на Донбас повернулась жахлива погода. Так, позиції бійців ЗСУ окутав сильний туман від чого видимість значно погіршилась. Тож щоб не підпустити ворожу розвідувальну групу потрібно бути дуже пильним.

Українські військові відзначають, що на деяких ділянках фронту зараз набагато спокійніше ніж було, адже стихія впливає і на активність бойовиків. Проте є ділянки фронту, де бойовики навпаки активізували свої дії. Зокрема, вони все частіше застосовують міномети, гранатомети та інші тяжкі види озброєння.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Проте захисники переконують: воюють вже не перший рік, тож знають як гідно дати відсіч ворогу й показати, для чого вони тут.

Характерна особливість Донбасу – те, що край дуже рівнинний, а вітри – дуже сильні. А коли ж хоч трохи піднятися вище, то вітер стає просто лютий. Воїни ж запевнили: вдягнені та забезпечені добре, проте найголовніше – те що всередині.

"Батьківське тепло завжди гріє. З думкою, що захищаєш країну, в душі у нас завжди тепло", - розповів солдат Дмитро.

Разом з тим варто відзначити, що на Донбасі від рук проросійських найманців-терористів загинув боєць ЗСУ Віталій Губенко, позивний "Батюшка".

Життя військового обірвалося 25 січня, в районі села Катеринівка Луганської області. Тоді терористи обстріляли військовий автомобіль, де знаходився український військовий.

"53-річний Віталій Анатолійович Губенко служив прапорщиком 25-го окремого мотопіхотного батальйону "Київська Русь", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що військовий закінчив духовну семінарію та богословські курси в Києві. Служив у Збройних силах України за контрактом. Довгий час в підрозділі виконував обов'язки капелана. Про дату і час прощання буде повідомлено додатково.

Крім того варто відзначити, що у п'ятницю, 25 січня на Донбасі в результаті обстрілу бойовиками автомобіля ВСУ загинув один військовослужбовець, ще четверо отримали поранення. Українські військові в боргу не залишилися – у відповідь сили ООС знищили двох російських найманців і одного поранили.

За повідомленням командира механізованої бригади Олексія Майстренко, поранені бійці ЗСУ в терміновому порядку евакуйовані в медичний заклад. На даний момент ніякої небезпеки для їхнього життя немає.

Нагадаємо, колишнього ватажка "ДНР" Захарченка засікли на Донбасі.

Як повідомляв "Знай.ua", путінські горлорізи на Донбасі розстріляли військове авто, є жертви.

Також "Знай.ua" писав, що путінські бандити довели "квітучу республіку".

Донбас: як спецпідрозділ ЗСУ допомагає людям у часи конфлікту | DW Ukrainian