У 2019 році російські окупанти почали реформування медичної галузі на півострові Крим. Однак у цьогорічному бюджеті Криму закладено на чверть менше коштів на медицину, ніж торік. Жителі півострову повідомляють, що Ялта вже залишилася майже без лікарів.

Інформацію про це розмістили на кримському telegram-каналі "Методичка".

"Внаслідок медичної реформи в Ялті було ліквідовано єдиний онкологічне відділення - в лікарні №1. Відділення було скорочено до одного робочого місця, яке зайняв 30-річний лікар Дмитро Барановський, представник Асоціації онкологів РФ. Але і його, єдиного онколога-бюджетника в Ялті, через кілька місяців звільнили", - йдеться в повідомленні.

Нині пацієнти, які хворі на рак буквально поставлені в безвихідне становище. Хворі змушені звертатися до приватних лікарів.

Популярні новини зараз
Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

В той же час медика, який залишився єдиним державним онкологом у Ялті, звільнили через те, що він розповів про жахи російської медицини.

У 2018 році на медицину Крим витратив 17,5 мільярдів рублів. Проте кримчани жалі.ться на поганий стан медичних закладів. Професійних фахівців катастрофічно не вистачає, так само як і необхідного обладнання.

Нагадаємо, що кримчани, які раніше активно підтримували анексію Криму і політику Володимира Путіна, заговорили про нову катастрофу, яка повисла над півостровом. Тепер агресивні дії їм не здаються такими вже корисними і потрібними.

Як повідомляв "Знай.ua", Зеленський показав українцям свою декларацію: вілла в Криму і чималий автопарк. У його власності - житловий будинок в селі Іванковичі під Києвом площею 353,5 квадратних метра.

Раніше "Знай.ua" писав, що Україна забере у Росії Кавказ і Кубань силою. З історією не посперечаєшся.