В Україні за останні п'ять років на 40% впала вартість медичних препаратів.

Про це розповіла в.о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун

Уляна Супрун
Уляна Супрун

"Ще в 2015 році ми передали державні закупівлі на міжнародні організації. Це 5 або 6 млрд гривень щорічно, які вже не йдуть через кишені. СБУ, Рахункова палата і наші розрахунки показують, що на 40% знизилися ціни через міжнародні організації з 2014 року до 2018. Це дуже багато коштів, які вже не йдуть через дистриб'юторів і "фарммафію", яка була колись в Україні", - зазначає Супрун.

Нагадаємо, Розлючені українці передали Супрун привіт: реалії лікарень оголені дроти і тріщини в стінах

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У мережі з'явилися фотографії однієї з больничных палат Києва. І стан приміщення залишає бажати кращого. Справа навіть не в чистоті, а знаходиться в таких умовах, тим більше хворим людям, просто небезпечно для здоров'я і навіть життя.

Знімки нелюдських умов опублікувала донька одного з пацієнтів цієї лікарні. На них можна помітити тріснуті стіни, відвалюється штукатурку, відсутність розеток і оголені дроти і не тільки.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Супрун забула про епідемію і заборонила українцям фрукти

Блогеро-міністр Уляна Супрун забула про страшної епідемії кору в країні і вирішила зайнятися своєю улюбленою справою - роздавати поради українцям в мережі.

Про це стало відомо завдяки повідомленням на сторінці Супрун в соцмережі Facebook.

Так, Супрун заявила, що продукти харчування впливають на потрапляння препаратів у кров і зазначила, що саме грейпфрути і цитрусові змінюють біодоступність деяких лікарських засобів. За словами Супрун, речовини, що містяться в грейпфрутах, руйнують стероїдні гормони.

Також Знай.ua" писав про те, що Дитина помирала на очах у дорослих: моторошна історія в дитячому центрі потрясла Україну

Маленький девочка дев'яти років раптово і раптово померла прямо на заняттях у дитячому центрі міста Кам'янське в Дніпропетровській області, передали в прес-службі Національної поліції області.

"26 січня близько 13:00 години в поліцію Кам'янського надійшло повідомлення про те, що в приміщенні одного з дитячих центрів померла 9-річна дівчинка", - повідомили в поліції.