Синоптики розповіли про погодні сюрпризи, які стихія готує українцям на останній місяць зими.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на заяви народних синоптиків.

Леонід Горбань вважає, що місяць почнеться з відлиги, але вже з 5 лютого в Україну повернуться морози.

"У першій половині лютого можливі навіть морози до мінус 25 градусів, які будуть супроводжуватися сильним снігом. Невелика відлига прийде 25 лютого, але вже через кілька днів морози знову повернуться і протримаються до кінця першого тижня березня", - розповідає Горбань.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У той же час інший відомий народний синоптик Володимир Деркач вважає, що лютий в Україні не буде занадто холодним. На його думку, на початку лютого ночами очікуються невеликі морози, вдень буде плюсова температура та незначні опади.

Синоптики сходяться на думці, що загалом у першій декаді місяця погода буде відносно м'якою (від невеликих мінусів до плюсів) і малосніжною. але вже в другій декаді лютого в Україну повернуться морози, хоча і ще не дуже сильні. Різке зниження температури, упевнений синоптик, можливо після 20 лютого, при цьому опади будуть помірними.

Нагадаємо, український гідрометеорологічний центр обіцяє українцям різке потепління після сильних морозів.

На деякий час можна буде забути про обморожених носах і втричі намотаних шарфиках. Місцями в Україні очікуються опади у вигляді мокрого снігу. Зміна погоди може позначитися на самопочутті вегетатиков і метеочутливих людей. Очікуваний прогноз погоди опублікований на офіційному сайті Укргідрометцентру.

Як повідомляв раніше Знай.ua, вже у вівторок, 29 січня, в Україну з Європи повернеться довгоочікуване потепління. В той же час буде досить мокро і сиро.

Про це йдеться в повідомленні українського Гідрометцентру.

Так, температура в східних регіонах країни, а також у Чернігівській та Сумській областях вночі 7-12° морозу, а вдень 0-5° морозу. На решті території України вночі 0-6° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла. В Одеській, Миколаївській, Херсонській областях та Криму вночі близько 0°, вдень 5-10° тепла.

Також Знай.ua писав про те, що цього тижня майже по всій території України стане набагато тепліше.