У середу, 30 січня, в Україні очікується тепла погода з дощами та мокрим снігом. Лютневі морози підуть, а на зміну їм повернуться відлиги та плюсова температура.

Про це повідомляє відомий народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Завтра в Україні буде панувати тепла погода з температурою повітря +1+5 градусів, на півдні +4+9 градусів, в Криму до +14 градусів. Прохолодніше буде на заході України: вночі -1...-3 градуси, вдень від 2 морозу до 2 градусів тепла", - написала Діденко.

В цей день дощ і мокрий сніг пройдуть у більшості областей України, без опадів буде лише на південно-сході.

"Відлига буде сприяти таненню снігу: бурульки, крижані калюжі, сніжна каша, гуркіт сходження льоду і снігу з дахів будинків! Обережно", - попередила Діденко.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Морози та снігопади пішли, відлига та туманна мряка - прийшли. Січень вже старенький і вибрикувати якимись там...

Geplaatst door Наталка Діденко op Dinsdag 29 januari 2019

У Києві 30 січня буде тепла погода з туманами. Повітря прогріється до +2+4 градусів тепла, також не обійдеться без дощу і мокрого снігу.

За інформацією прес-служби КМДА в середу, 30 січня, в Києві очікується сильний туман, видимість становитиме 200-500 метрів (перший рівень небезпеки, жовтий). В столиці буде хмарно, йтиме невеликий дощ, на дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 5-10 м/с.

Народний прогноз погоди в Україні

Цього дня вшановується пам’ять преподобного Антонія Великого. У минулі часи цей день називали Антон Перезимній — саме 30 січня вважалося серединою зими. Цього дня часто бували відлиги, а вслід за ними наступали сильні морози. Звідси і прикмета, що зимовому теплу вірити не можна: "Перезимник дасть надію, тепло, а потім обдурить — все морозом скрутить". Якщо на Антонія небо заволочувалось хмарами, очікували заметіль.

Нагадаємо, народний синоптик Володимир Деркач зазначає, що в першій декаді лютого погода в Україні буде відносно м'якою - від невеликих мінусів до плюсів. Уночі очікується мінусова температура, а вдень - вище нуля і сніг.

Як повідомляв портал Знай.uа, кінець січня і початок лютого потішать українців м'якої зимовою погодою. Можна буде трохи відпочити від морозних "сюрпризів" зими. Прийде тимчасове потепління, яке згодом знову замінять морози.

Також портал Знай.uа писав, що, за словами Леоніда Горбаня, в першій половині лютого можливі навіть морози до мінус 25 градусів, які будуть супроводжуватися сильним снігом. Відлига прийде 25 лютого, але потім морози повернуться знову.