Головний військовий прокурор Анатолій Матіос запропонував перевіряти українців, які проживають на території окупованого Донбасу, на предмет співпраці з бойовиками.

Анатолій Матіос
Анатолій Матіос

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на відповідну заяву головного військового прокурора.

Матіос пропонує за допомогою спеціальної програми перевіряти українців на предмет співпраці з окупантами в захопленому гібридними військами РФ Донбасі.

"Зараз верховний головнокомандувач Петро Олексійович дав доручення і зараз багато хто займається тим, як відсіяти людей, які вимушено живуть в режимі окупації, від тих, хто вимушено працює вчителем в школі, і того, хто свідомо організовує фейковий вибори і збирає податки ", - заявив Матіос.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

За словами чиновника, зараз в Одесі на базі інтелектуально-наукового центру розроблена програма за принципом проходження поліграфа, яка здатна з високою точністю виявити, говорить людина правду чи бреше.

"І реакція на ці питання дає відповідь - говорить щиро або нещиро. Для цього потрібен комп'ютер і півгодини на одну людину. Доведеться пропустити усе населення, тому що сусід на сусіда стукати буде, ображатися буде і мстити буде, тому що такі реалії України", - підкреслив Матіос.

Окрім того Матіос додав, що за приблизними підрахунками в ОРДЛО наразі живе від 4 до 7 млн людей.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

"Україна повинна дати оцінку - колабораціоністи вони чи ні, працювали вони на окупаційну владу Росії, і чи є в їхніх діях складу злочину - будь-якого, не тільки тяжкого та особливо тяжкого", - резюмував військовий прокурор.

Нагадаємо, прокуратура відпрацьовує чотири основні версії катастрофи літака Су-27 у Вінницькій області.

Цю інформацію повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі каналу "112 Україна".

Як повідомляв раніше Знай.ua, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос назвав невтішною статистику реабілітації українських військових, які перебували у зоні бойових дій на Донбасі.

Також Знай.ua писав про те, що Анатолій Матіос повідомив про те, що в одній з донецьких військових частин військовослужбовці побили свого товариша по службі і заволоділи його мобільним телефоном і ноутбуком.