Українці вже можуть познайомитися з новим законом "Про порядок зміни підпорядкованості релігійними громадами". Так, з 31 січня, закон, який нещодавно підписав президент, вступає в силу.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Українська Православна Церква (УПЦ)
Українська Православна Церква (УПЦ)

Відомо, що новий закон передбачає механізми, які встановлюють, яким саме чином релігійна організація може змінити свою підпорядкованість діючим в Україні та за її межами релігійним центрам (управлінням).

УПЦ
УПЦ

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Передбачено, що рішення про зміну підпорядкованості та внесення змін чи доповнень до статуту приймається загальними зборами релігійної громади і не менш ніж двома третинами від її складу. Ці дві третини вираховуються від необхідної для визнання повноважними загальних зборів релігійної громади. Рішення про зміну підпорядкованості та внесення відповідних змін або доповнень в статут завіряється підписами членів релігійної громади.

Також визначено перелік документів, які необхідно подати до органу реєстрації для реєстрації статуту (положення) релігійної громади.

Встановлено, що зміна підпорядкованості релігійної громади не впливає на її право власності та інші речові права.

Варто нагадати, що відразу 13 монастирів улюбленого притулку Володимира Путіна і російських олігархів - Афону, відмовилися від участі в урочистій церемонії інтронізації Предстоятеля Православної церкви України Єпіфанія.

З двох десятків монастирів Афона, всього сім підтримали те, щоб брати участь в інтронізації глави ПЦУ. Подію заплановано на 3 лютого 2019 в Києві. Про це йдеться в повідомленні грецького видання "Ромфея".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в мережі Viber спливло скандальне листування священиків Московського патріархату, які без цензури обговорюють "нові порядки, встановлені після отримання автокефалії УПЦ.

Нагадаємо, Порошенко підписав важливий закон: ніяк не залишить церкву в спокої.

Як повідомляв Знай.uа у лавах кандидатів у президенти поповнення: машиніст метро, волонтер і двійник Обами.

Знай.uа писав, Порошенко розповів, як московські попи могли врятувати українців з путінського полону: вони це розуміють.