У Києві з 1 лютого піднімуть тарифи на воду, повідомила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). Така інформація з'явилася у прес-службі комунального підприємства Київводоканал, передає Хвиля.net.

Згідно з рішенням, прийнятим нацкомісією на черговому засіданні, тариф на послугу з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) встановлюється в розмірі 21,756 грн (у т. ч. ПДВ 3,626 грн), що на 11% більше поточного тарифу 19,596 грн за 1 куб. м.

Наголошується, що тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для споживачів Києва були підвищені на 11,4% до розміру 20,376 грн (у т. ч. ПДВ 3,396 грн) за 1 куб. м.

Нагадаємо, раніше Гройсман розщедрився на "дармовий" газ перед виборами – платите так само, як і раніше.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання.

У повідомленні йдеться, що уряд прийняв рішення повернути газову норму 3,3 кубометра на людину для споживачів без лічильників.

У середу, 30 січня, уряд вирішив повернути українцям газову норму, яка передувала останнім підвищенням тарифів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання.

У повідомленні говориться, що уярд прийняв рішення повернути газову норму 3,3 кубометра на людину для споживачів без лічильників.

Варто нагадати, що в листопаді 2018 року Верховний Суд скасував дію встановлених Кабміном в 2016 році норм споживання газу для споживачів. У зв'язку з цим споживачі без лічильників отримали нарахування згідно з постановою Кабміну №619 від 1996 року з більш високими нормами споживання.

Нагадаємо, Кабінет міністрів змінив норми споживання блакитного палива для побутових споживачів, які не мають лічильників.

Як повідомляв раніше Знай.uа, нарахування за послуги централізованого опалення, водовідведення, гарячого і холодного водопостачання відбуваються в залежності від наявності квартирного або загальнобудинкових приладів обліку.

Знай.uа писав про те, що український уряд зобов'яже "Нафтогаз" забезпечити домогосподарства газовими лічильниками.