Всесвітній день хіджаба

Сьогодні відзначають свято, яке стало дуже популярним у багатьох країнах світу.Зазвичай ним цікавляться представники ісламу, хоча іноді ними бувають і представники інших релігій. Хіджаб – особлива хустка, жіночий атрибут мусульманського жіночого одягу. Засновники дня намагаються донести ідеї взаємоповаги та терпимості різних культур, роздають хустки на вулицях усім жінкам, і влаштовують лекції з чаюванням, під час яких розповідають про роль цього головного убору.

Національний день свободи в США

В цей день в 1865 році Авраам Лінкольн, який був тоді президентом США, підписав резолюцію про внесення 13-ї поправки, яка свідчила про скасування рабства. Цей день став Чекати ньому свободи і відзначається у багатьох штатах, проте це не державний вихідний. Щорічно до Дзвону свободи покладають квіти. Також проходять музичні вистави, покази документальних фільмів та театральні постановки.

Імболк

Вважається, що назва свята древнєірландска, від слова mblec, тобто молоко. Якраз у лютому запаси вичерпувалися, а значить мисливцям супроводжує удача. Його відзначають не тільки в Ірландії, згідно з кельтською міфологією, в цей день набиралася сил Мати Хліба на Землі духів. Також це день одужання богині Бригіти, відродження і очищення землі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Православні свята:

  • Святителі Афанасія і Кирила, архієпископів Олександрійських.
  • Преподобні схимонаха Кирила і схимонахині Марії, батьків преподобного Сергія Радонезького.

Макарьєв день, Макар – весноуказчик

В цей день відзначається пам'ять Макарія Великого — християнського святого, відлюдника, шанованого у лику преподобного. Прізвисько Макара — весноуказчик — саме говорить про своє походження. По цьому дню наші пращури судили про весну. Ясна погода віщувала, що тепло прийде скоро.

Іменини в цей день

Антон, Арсеній, Юхим, Макар, Марк, Микола, Петро, Федір

Нагадуємо, ПриватБанк потрапив у жахливий скандал з вигаданими боргами. Таких шахраїв ще пошукати треба.

Як повідомляв портал "Знай.ua", синоптик зробив несподіваний прогноз на лютий. Сніговий апокаліпсис відміняється.

Нагадуємо Світлана Фус, популярний український дієтолог, експерт по здоровому харчуванню, розповіла всю правду про цукор і напої, в яких він міститься.

Народні прикмети на 1 лютого – Макарьев день