Бійці окремого загону спецпризначення «Азов» повернулися на передову в зоні ООС, щоб об'єднатися з військовими ВСУ і захищати Україну від окупантів. За наказом командування Нацгвардії, батальйон був виведений з Маріуполя влітку 2016-го в Запорізьку область, пише канал 24.

«Бійці нашого підрозділу повернулися на передові рубежі війни за незалежність України і спільно з побратимами з Збройних сил виконують бойові розпорядження в зоні ООС згідно наказів вищого командування»,- повідомляє прес-служба полку.

Дивіться: документальний фільм "Батальйон Азов": кадри з найгарячішої точки

Вперше за останні роки підрозділ Національної гвардії став на захист України на "нулі", тобто на передові позиції.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

В полку зазначили, що їхня боєздатність знаходиться на високому рівні.

Військові полку "Азов" беруть участь у бойових діях з початку війни в Донбасі. Вони брали участь у визволенні Маріуполя в червні 2014 року, в боях під Иловайском, обороняли Маріуполь з кінця серпня 2014 року, і здійснювали наступ на Широкіно в лютому 2015 року, пише видання.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Путін готує наступ нереальних масштабів: українцям злили секретний розмову.

Українські військові знайшли докази того, що Росія готує бойову операцию і збирається напасти на Україну. Про це розповів командувач Об'єднаними силами Сергій Наївши.

Ряд індикаторів вказує на те, що Росія готує швидке настання. Так, за словами генерал-лейтенанта, РФ збільшила кількість своїх військ на кордоні з Україною. Кількість тактичних батальонових в прикордонній зоні збільшилася з восьми до дванадцяти. За словами Сергія Наева, такі сили противника спостерігаються тільки в його зоні відповідальності. В інших районах Росія також може стягувати додаткові війська.

Другий індикатор полягає в технічних засобах.

"Вони також суттєво збільшили кількість авіації, готової до дій з повітряних баз по той бік лінії фронту, біля Донецька", повідомив командувач.

Крім цього, російські військові збільшують свої розвідувальні потужності. На Донбасі з'явилися додаткові диверсійно-розвідувальні групи з Росії, а також команди для перехоплення радіопереговорів та шпигунства.

Нагадаємо, на Донбасі знайшли горище, набите боєприпасами: патрони виносили тисячами. Від кількості патронів військовим стало не по собі.

Як повідомляв Знай. ua, Порошенко розповів, як московські попи могли врятувати українців з путінського полону. Вони могли це зробити.

Знай. ua писав, що українські герої епічно відбили зухвалу атаку путінських шавок. Бойовики застосували заборонену зброю.