МОЗ України має намір впроваджувати механізми, які зроблять неможливим видачу підроблених довідок. Одним з найважливіших кроків у цьому напрямі стане електронна медична карта.

Про це повідомила виконуюча обов'язки голови Моз Уляна Супрун на офіційній сторінці в Facebook.

"Всі дані про щеплення будуть внесені в електронну систему, яка унеможливить маніпуляції з номерами вакцин", - зазначає Супрун.

Вона зазначила, що вакцинований імунітет здатний зупиняти розвиток хвороби або полегшити її перебіг, до того ж запобігає розвитку інфекції. Однак щеплення "на папері" цього робити не можуть.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Неприпустимо, коли здоров'я і життя дітей свідомо ставлять під загрозу їх батьки — купують за хабар довідки, дитина вакцинована. Такі дії небезпечні не тільки для дітей, батьки яких не вакцинують, але і для всіх оточуючих", - пояснює Супрун.

Вона також пояснила, що про це повинні пам'ятати "турботливі" батьки, які намагаються полегшити своє життя з допомогою купленої довідки про вакцинацію.

Раніше повідомлялося, що Уляна Супрун розповіла, які перекуси краще всього їсти.

Бутерброди з маслом і ковбасою, що є звичним для багатьох сніданком або перекусом, - це нездорова і навіть шкідлива їжа.

Супрун каже, що в білому хлібі міститься багато солі, а це провокує ризик серцево-судинних захворювань. Також хліб має високий глікемічний індекс, тобто батон стрімко піднімає рівень цукру в крові.

Нагадаємо, Супрун заборонила найпопулярніший перекус в світі.

Як повідомляв Знай. ua, Супрун рознесла популярну дієту в пух і прах. На думку експерта, відмовлятися від деяких продуктів просто безглуздо.

Знай. ua писав, що Супрун назвала препарати, несумісні з алкоголем. Уляна Супрун пояснила шанувальникам, з якими препаратами точно не слід поєднувати алкоголь.