МВС поновило порядок тимчасового затримання транспортних засобів, відповідно до наказу від 20 грудня 2018. Рішення набуде чинності з моменту його опублікування.

Про це пише "Автовод".

Евакуювати транспортний засіб на штрафмайданчик можна виключно за умови, що його розміщення суттєво перешкоджає дорожньому руху або створює загрозу безпеці чи розміщено на місцях, призначених для паркування транспортних засобів, якими керують водії із інвалідністю. В інших випадках тимчасове затримання проводиться шляхом блокування за допомогою технічних пристроїв.

паркування

Тимчасово затримати транспортний засіб також можуть, якщо виявиться що це авто боржника, якого оголошеного в розшук.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

У разі тимчасового затримання транспортного засобу складається акт огляду. Місцезнаходження такого транспортного засобу обов'язково має бути зафіксовано в режимі фотозйомки (відеозапису), крім випадків тимчасового затримання транспортного засобу боржника. Зображення або відеозапис разом з іншою інформацією про адмінправопорушення негайно, але не пізніше ніж протягом наступного робочого дня з дня встановлення відповідальної особи, вносяться до Реєстру адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху.

Якщо правопорушення може бути усунуто водієм в максимально короткий термін, поліцейський не проводить затримання авто, але оформить протокол про правопорушення. та оформляє протокол про адміністративне правопорушення.

У разі відсутності водія поліцейський залишає на місці, де був автомобіль, або під склоочисниками заблокованого автомобіля повідомлення про тимчасове затримання транспортного засобу. Також повідомлять водія куди потрібно прибути водієві.

Крім того, про затримання автомобіля водіям надійде повідомлення на мобільний телефон, який внесено до Єдиного державного реєстру транспортних засобів.

Якщо автівку евакуюють, про місце знаходження транспортного засобу водія повідомлять під час складання протоколу, якщо ж водія на місці не застали, він може дізнатися про долю свого залізного коня у відділку Нацполіції.

Щоб повернути авто, власник має сплатити за послуги транспортуваннята/або зберігання транспортного засобу, а також відповідно до постанови - штраф.

Також під час фіксації правопорушення, поліцейські також мають провести фото-чи відеозйомку правопорушення.

Нагадаємо, у столиці почнуть працювати інспектори з паркування.

Як повідомляв портал Знай.ua, яке водіям передбачено покарання за відсутність в машині аптечки.

Також Знай.ua писав про те, що російські депутати пропонують ввести штрафи водіям, які не мають в автомобілі ікони.