Дивну ініціативу про те, щоб штрафувати водіїв без ікон в машині вніс депутат Держдуми Росії. Про це повідомив житель Санкт-Петербурга Фікрет Агбаш на своїй сторінці в Facebook.

Депутат вніс на розгляд законопроект, який передбачає те, що водіїв зобов'яжуть мати в салоні транспортного засобу "набір ікон або інший релігійний символ згідно з позначкою про релігійної приналежності у водійському посвідченні". Стверджується, що порушників будуть карати рублем – їх чекає штраф у розмірі 3 тис. рублів, а при повторному порушенні у водіїв можуть забрати права на термін до одного року.

"Автор законопроекту пояснює свою ініціативу турботою про безпеку на дорогах. Згідно зі статистикою, зібраної ДАІ, водії з іконами в салоні на 14% рідше потрапляють в аварії, а вміст алкоголю в їх крові в середньому на 53% нижче, ніж у їх атеїстично і агностично налаштованих колег. Ініціативу вже підтримали в РПЦ, заявивши про завершення підготовки ГОСТ 314-288 "Ікона протиаварійний автомобільна". Придбати сертифіковану ікону водії зможуть у дільничного священнослужителя за місцем прописки", – пише Фікрет Агбаш.

За словами блогера, подібний набір може коштувати близько 5 тисяч рублів.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Якщо законопроект буде прийнятий, право перевіряти водіїв на предмет наявності ікон отримають постові інспектори РПЦ", - додав Агбаш.

Коментатори в соціальній мережі розкритикували і висміяли дивну ініціативу: "Та хто вніс проект — комуніст? Якщо в цій країні не сміятися над побаченим і почутим, то дуже легко потрапити до психлікарні… Хоча вся країна психлікарня…", "Марення якесь!!! … Віриться насилу, щоб таку ахінею винесли!!!", "А ми як дурні правила вчимо, машини чиним, а треба-то всього нічого виявляється!".

Нагадаємо, водії позбудуться авто з-за депутатів: перевірки, як у Європі. Міністерство охорони здоров'я України підготувало постанову, яка зобов'яже водіїв проходити медичне обстеження, а в разі виявлення хвороби, українцям заборонять сідати за кермо.

Як повідомляв Знай. ua, нові правила для евроблях: як буде діяти пільгове розмитнення. У світлі останніх подій, почали ходити чутки, що через черги на митницях, період пільгового розмитнення можуть продовжити.

Знай. ua писав, що ціни на головний продукт перетнули психологічну межу: дешевше навіть в Європі. Найбільше за рік подорожчала сметана.