Український уряд з березня 2019 року має запустити новий механізм виплат соціальної допомоги населенню. Відомо, що субсидії за ЖКП українці отримуватимуть по-новому, а саме - готівкою.

Про це стало відомо завдяки даним з нової постанови уряду, пишуть українські ЗМІ.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

У пояснювальній записці до проекту документа зазначено, що надання субсидій готівкою стимулює споживачів до раціонального використання комунальних послуг.

Як повідомляється на Урядовому порталі, монетизація субсидій стала логічним продовженням системних кроків реформування сфери ЖКГ, енергетики та соціальної сфери. Згідно з планом субсидіанти, які оформили субсидії до січня 2019 року, отримають готівку вже в березні.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

"Напрацьовано кілька способів надання громадянам коштів. Зекономлені завдяки ефективному споживанню ресурсів гроші залишатимуться у споживачів", - повідомили в уряді.

субсидії
субсидії

Варто нагадати, що український президент Петро Порошенко заявив, що його мета - постійні виплати субсидій громадянам готівкою. Таку заяву він зробив на нараді з питань монетизації субсидій.

"Хочу сказати, що моя мета, і це не для березня — це назавжди, щоб субсидії були готівкою, щоб люди зекономлені гроші змогли направити на власні потреби, щоб мотивація була знизити енергоспоживання", - заявив Петро Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів ухвалив політичне рішення перейти на повну монетизацію вже в цьому році. Сьогодні у нас 4 мільйона одержувачів субсидій, середній розмір субсидії становить 1,5 тис. грн. Тобто 6 млрд грн на місяць ми будемо видавати готівкою – цитують слова міністра соцполітики Андрія Реви в прес-службі відомства.

Нагадаємо, українцям роздадуть по 1,5 тисячі: з березня граємо за новими правилами.

Як повідомляв Знай.uа монетизація субсидій змусить українців економити ще більше: зменшити вартість газу неможливо.

Знай.uа писав, з 1 лютого киянам підвищили тарифи на воду: митися будемо тільки "по святах".