Один з ватажків путінських бойовиків на тимчасово окупованих територіях Донбасу Михайло Товстих, відомий як "Гіві", був ліквідований українськими спецслужбами, про що повідомив журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook.

У повідомленні сказано: "Два роки тому 8 лютого 2017-го в результаті складної операції українських спецслужб у Донецьку був знищений один із ватажків найманців ДНР, розкручений російською пропагандою - Михайло Товстих, позивний "Гіві", командир батальйону "Сомалі". "Гіві" підірвали міною прямо в його службовому кабінеті на ретельно охороняємій території його батальйону".

Журналіст також стверджує, що 4 лютого 2017 року, за чотири дні до цього, українські спецслужби усунули в Луганську Олега Анащенко з позивним "Спец".

Про це Бутусов також написав у своєму повідомленні: "Анащенко не рекламував себе, не привертав до себе увагу, але за своїм значенням був фігурою більш значущою, ніж "Гіві". Він був заступником командуючого 2-м армійським корпусом ЗС РФ, взяв активну участь у боях за Дебальцеве в 2015-му, командував зведеною бойовою групою, яка змогла з великими втратами просочитися в місто. Анащенко підірвали в машині, коли він вранці вийшов з дому".

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Він підкреслив, що вибухи командирів окупантів стали відповіддю на ескалацію бойових дій під Авдіївкою.

На закінчення журналіст написав: "Успішні ліквідації командирів найманців - це хороший приклад як можна наносити удари по центрам управління противника в ході бойових дій. Подяка усім причетним".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що водій маршрутки, який не так давно ображав матір загиблого бійця АТО, в оточенні активістів поводився зовсім інакше.

Як повідомляв портал "Знай.uа": жителям тимчасово окупованого Донбасу не видають російські паспорти, незважаючи на те, що Кремль давав обіцянку кілька місяців тому.

Також "Знай.uа" писав, що Керченський міст очікувано розвалюється, унаслідок чого російську техніку відтепер переправляють за допомогою порома.