Підрозділи поросійськиз сил за минулу добу, 8 лютого, дев'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил в ранковій зведенні в суботу, 9 лютого.

Відомо, що у ході обстрілів бойовики чотири рази застосували зброю, яка прямо заборонена Мінськими угодами. Також відзначається, що у ході зіткнень один український воїн загинув, ще двоє отримали різного роду поранення.

Крім того відзначається, що здебільшого бойовики вели вогонь з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - в районі Водяного, з гранатометів і великокаліберних кулеметів - в районі Павлопіль, двічі з автоматичних гранатометів, великокаліберних стрілецької зброї, а також зафіксована робота ворожого снайпера - в районі Авдіївки.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

При цьому на смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ противник обстріляв українські позиції тричі з мінометів калібру 82 мм, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - в районі Кримського, з мінометів калібру 120 мм і стрілецької зброї - в районі хутора Вільний, з гранатометів - в районі Зайцева.

Також у штабі ООС зазначили, що українські воїни вміло та професійно придушили агресію бойовиків точною та жорстокою відповіддю.

"Обороняються підрозділи у відповідь придушували ворожий вогонь застосуванням чергових вогневих засобів ... Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових", - відзначили в штабі.

За даними української розвідки, у відповідь вогнем шість сепаратистів були знищені і семеро поранені.

Разом з тим варто відзначити, що один з ватажків путінських бойовиків на тимчасово окупованих територіях Донбасу Михайло Товстих, відомий як "Гіві", був ліквідований українськими спецслужбами, про що повідомив журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook.

"Два роки тому 8 лютого 2017-го в результаті складної операції українських спецслужб у Донецьку був знищений один із ватажків найманців ДНР, розкручений російською пропагандою - Михайло Товстих, позивний "Гіві", командир батальйону "Сомалі". "Гіві" підірвали міною прямо в його службовому кабінеті на ретельно охороняємій території його батальйону".

Нагадаємо, Тимчук розповів, як Росія по-тихому окуповує українську землю.

Як повідомляв "Знай.ua", The Times помітило в Україну громадянську війну.

Також "Знай.ua" писав, що путінські відморозки в ООС пішли на страшні провокації проти наших бійців.

Операція “Відплата”: переможна тактика військових ЗСУ