Посольство України у Великій Британії зажадало від редакції видання The Times прибрати з їх статті фразу "громадянська війна в Україні".

Про це йдеться в повідомленні посольства в Twitter.

Зокрема, відомо, що посольство країни нагадало провідному виданню Великобританії, що в Україні немає жодної громадянської війни, а пряма російська агресія.

"На 5-му році війни з Росією, на жаль, ми повинні нагадувати The Times, ведучому джерела, що в Україні немає громадянської війни, а є пряма російська агресія, яка привела до анексії Криму та війні в Донбасі, де українські військові борються проти 40-тисячне російської армії. Виправте статтю негайно!", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що США не рухатимуться далі в переговорах з Росією поки російська влада не звільнять українських моряків, захоплених в Чорному морі.

Крім того спецпредставник США закликав у терміновому порядку звільнити затриманих українських моряків, які й досі незаконно ув'язнені на території Росії.

"Ми закликаємо Росію негайно звільнити моряків, щоб ми спробували повернутися до дипломатичного вирішення цієї проблеми", - цитує посольство заяву Волкера на міжнародній медіа-майданчику під час телефонного брифінгу в Брюсселі.

Крім того Волкер додав, що США володіють повною та об'єктивною інформацією відносно ситуації, яка відбувалась у Керченській протоці.

"Нам відомо і з зображень, і з відео, і з того, що нам показують українські колеги, це блокування проходу через протоку, переслідування українських судів в міжнародних водах, стрілянина по ним і моряки, які до сих пір затримані в Росії", - заявив він.

Більше того Волкер додав, що США розглядають можливість введення додаткових санкцій проти Росії через анексію Криму. Також він додав, що країни ЄС також можуть ввести певні обмежувальні заходи для росіян.

Разом з тим варто відзначити, що спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдик тільки заявив про певні ідей втілення в життя деяких альтернатив мінським угодам. Він не пропонував повну заміну "Мінську".

"Наскільки я розумію, мова не йде про заміну мінських домовленостей, а про те, як знайти шляхи для їх втілення", - пояснив Волкер.

Нагадаємо, Путін нарвався на нові санкції.

Як повідомляв "Знай.ua", Волкер жорстко прокоментував альтернативу Мінським угодам.

Також "Знай.ua" писав, що у Лаврова зробили термінову заяву щодо "миру" з Україною.

Курт Волкер: "Маємо розглядати високу ймовірність нової російської агресії"