Спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдик тільки заявив про певні ідей втілення в життя деяких альтернатив мінським угодам. Він не пропонував повну заміну "Мінську".

Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив спецпредставник США по Україні Курт Волкер.

Курт Волкер
Курт Волкер

"Наскільки я розумію, мова не йде про заміну мінських домовленостей, а про те, як знайти шляхи для їх втілення", - пояснив Волкер.

ОБСЄ
ОБСЄ

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

На думку спецпредставника США, мінські угоди важливі, оскільки вони встановили ключові правила: припинення вогню, відведення важкого озброєння, виведення іноземних військ і незаконних збройних формувань, відновлення державного кордону між Україною і Росією. "Проблема в тому, що вони не виконані", - поскаржився він.

Американський дипломат також розповів, що якщо РФ дійсно хоче миру і хоче поліпшити життя людей на Донбасі, вона повинна погодитися на проведення миротворчої операції ООН на Донбасі.

Варто нагадати, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що пропозиція США з приводу місії ООН на сході України – неприйнятно, і запевняє, що "Донбас не здасться". Про це стало ясно за підсумками прес-конференції в Москві. Лавров сказав, що Росія запропонувала організувати місію ООН, щоб взяти під охорону спостерігачів ОБСЄ, присутніх на сході України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія застосує хімічну зброю на Донбасі. У всьому країна-агресор планує звинуватити Україну. Про такий провокації РФ розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький на брифінгу в Києві в суботу, 29 грудня.

Нагадаємо, ЗСУ отримали тисячі високоточних "Стугн" і "Корсарів": Путін, чекай в Кремлі.

Як повідомляв Знай.uа Росія панікує: Україна і НАТО готують невідворотну кібератаку.

Знай.uа писав, Волкер попередив, чого добивається Путін: потрібен тільки привід.