Останнім часом набувають системного характеру спроби російських банків роздобути у власність не просто нерухомість, а земельні ділянки в різних регіонах України.

Про це повідомляє "Хвиля"

Зокрема, Тимчук розповів, що один із найвідоміших способів заволодіння українською землею це звернення на користь банку заставного майна, яка так чи інакше знаходиться на земельній ділянці, що і цікавить банк насамперед.

"Я привів лише кілька прикладів, де або вже задіяна, або є ризик застосування подібної схеми. Наприклад, в Києві в заставі у "Ощадбанку" знаходиться завод "Росинка", а це 31 га землі, в Білій Церкві - завод по виготовленню гумовотехнічних виробів (30 га), в Харкові - коксохімічний завод (16,7 га), в Одесі - готель "Чорне море" на вул. Рішельєвській, в Мукачеві - кондитерська фабрика (2 га землі), в Херсоні - 5 великих торгових центрів і магазинів, і т.д. Маса промислових об'єктів в заставі у "Промінвестбанку", - заявив він.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще

Крім того він заявив, що компетентні органи все ж звернуть увагу на подібний механізм захоплення українських земель у тому числі вихідцями з РФ, яка веде проти україни агресивні бойові дії не лише на Донбасі.

"До того ж, якщо на Донбасі наші хлопці тримають фронт під гаслом "ні п'яді української землі ворогові", то продавати цього ж ворогові землю в Києві - ну, дико ж, погодьтеся. У зв'язку з чим пропоную заборонити фінансовим установам, де є державний капітал держави-агресора, отримувати у власність, користування, заставу, іпотеку земельної ділянки. Розраховую, що РНБО, НБУ та інші компетентні відомства оперативно відреагують і приймуть дієвих заходів", - додав політик.

Разом з тим варто відзначити, що у Кремлі врішили знайти "позитивну повістку" для послання президента країни-агресора РФ через низькі останні рейтинги.

Прибічники Володимира Путіна шукають позитивні теми для послання президента РФ Путіна федеральним зборам. Про це розповіли джерела Дощу, близькі до адміністрації президента РФ.

Путін почав говорити про необхідність "позитивного порядку денного" на тлі падіння рейтингів влади. Він виступить з посланням федеральним зборам 20 лютого, повідомив 8 лютого його прес-секретар Дмитро Пєсков.

"В Кремлі намагаються знайти позитивну порядку з-за низьких рейтингів, люди втомилися від ракет", - сказав один з чиновників, знайомих з ходом обговорення тем послання.

Нагадаємо, Путін послав Донбас під три чорти.

Як повідомляв "Знай.ua", українська армія отримає потужні ракетні комплекси "Вільха".

Також "Знай.ua" писав, що у Путіна замарили "визволенням" Києва.

Агресія РФ в Азовському морі: росіяни захопили в полон 23 українських військових моряків