У Нацбанку вперше розповіли, куди українці найчастіше несли гроші у 2018 році.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, за данними регулятора у 2018 році депозитні можливості найбільше зросли у Приватбанку (+9,3 млрд грн, або +6%), Альфа-Банку (+8,4 млрд грн, або +36%), Ощадбанку (+8,25 млрд грн, або +10%), Укргазбанку (+4,3 млрд грн, або +26%), Укрсиббанку (+2,55 млрд грн, або +20%).

При цьому у регуляторі також назвали фінансові установи, де стався найбільший відтік депозитів. Зокрема, у Сбербанку (-2,37 млрд грн, або -30%), Промінвестбанку (-984 млн грн, або -24%), Місто Банку (-374 млн грн, або -31%), А-Банку (-310 млн грн, або -9%).

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що з 7 лютого 2019 року в Україні діє новий Закон "Про валюті і валютні операції".

Варто відзначити, що кандидат економічних наук Євген Невмержицький розповів, що й досі єдиним легальним платіжним засобом на всій території України залишається гривня. При цьому українцям дозволено проводити розрахунки або робити переклади в іноземній валюті в багатьох випадках.

Так, можна використовувати валюту при інвестуванні своїх коштів за кордоном або повернення суми прибутку, доходів, дивідендів або інших сум закордонному інвестору.

Крім того законодавство передбачає використання валюти при придбанні чи продажу державних цінних паперів.

Варто відзначити, що за словами економіста одним із нововведень стала можливість відкривати рахунки у закордонних банках.

Крім того, тепер знято всі обмеження на отримання українцями будь-яких сум у валюті з-за кордону. Новий Закон "Про валюті і валютні операції" гарантує громадянам країни право вільно відкривати рахунки в закордонних банках, купувати без обмежень валютні цінності та здійснювати їх транскордонне переміщення.

Крім того варто відзначити, що Національний банк України (НБУ) на 11 лютого 2019 року встановив офіційний курс на рівні 26,89 грн/долар, що на 6 копійок нижче порівняно з попереднім банківським днем. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Офіційний курс гривні до долара на 11 лютого встановлено на такому рівні: 2689,9993 гривень за 100 доларів (-0,4738 гривень).

Нагадаємо, експерти напророкували гривні нову велич.

Як повідомляв "Знай.ua", у НБУ розповіли, як виросте зарплата українців.

Також "Знай.ua" писав, що курс гривні падає зі швидкістю світла.

Національний банк України запровадив нові валютні правила