Зграю кучерявих пеліканів вдалося зафіксувати на відео в Одеській області. Приліт цих птахів для лютого місяця не характерний. Птахів, які занесені в Червону книгу, помітили на території природного парку "Тузлівський лимани".

Про це стало відомо завдяки повідомленню у Facebook відомого еколога Івана Русєва.

"Тут аж 12 рідкісних птахів, занесених до Червоної книги України та Міжнародної спілки охорони природи. Прилетівши, вони відразу почали активно борознити акваторію лиманів в пошуках риби", – написав Іван Русев.

ПОЛЕТ БЕЛЫХ АНГЕЛОВ Летом и осенью этих изящных и красивых птиц было у нас в нацпарке много. И об этом я не раз писал...

Geplaatst door Ivan Rusev op Dinsdag 5 februari 2019

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

У той же час в національний парк раніше, ніж зазвичай, повернулися величезні білі чаплі.

"Їх розмірений і величний політ, немов білих ангелів, сповіщає про швидкі весняні зміни в природних екосистемах. Якщо повернуться морози, то полетять в дельту Дунаю або на прибережні водоймища Болгарії, для них це не проблема", – додав еколог.

Еколог нагадав, що це не єдині випадки, коли птахи повертаються в Україну посеред зими. Так, в середині січня 2018 року на Одещину прилетів фламінго. Птицю помітили теж на "Тузлівських лиманах".

Варто нагадати, що у Дніпрі на Січеславській Набережній сталася справжня екологічна катастрофа. Місцеві жителі виявили на місці зграю мертвих птахів. Про це стало відомо завдяки фотографіям в соцмережах і повідомленнями місцевих ЗМІ. Журналісти зазначають, що птахи впали на узбіччя на проїжджу частину дороги. Автомобілі, які їдуть по Січеславській Набережній, намагаються об'їхати мертвих птахів, але дорогу буквально вкрито ними. На жаль, причина масової загибелі птахів поки невідома.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Голландія опинилася на межі екологічної катастрофи. Нещодавно фахівці зафіксували вздовж узбережжя масовий мор птахів, озвучили перші, на жаль, невтішні прогнози.

Нагадаємо, туристи побачили, як хижий звір напав на маленького борсука.

Як повідомляв Знай.uа перо загадкової істоти вразило вчених походженням.

Знай.uа писав, привіт всім арахнофобам: ці павуки так вміло маскуються, що можуть стати вашим головним нічним кошмаром.