День Дарвіна (Міжнародний день науки і гуманізму)

Цей день приурочений до Дня народження Дарвіна. Свято набрало популярність у 90-х роках в університетах США, але його заснували тільки в 2001 році. Тоді два активіста Аманда Чесворт і Роберт Стівенс зареєстрували некомерційну організацію «Програма Дня Дарвіна». У підсумку створили Фонд Міжнародного дня Дарвіна, який сприяє поширенню ідей дарвінізму і також бере участь в організації проведення свята.

День зроблений не тільки для вшанування Дарвіна і його відкриттів, але і для популяризації науки, тому в нього є і друга назва. Зазвичай день відзначають в навчальних і наукових закладах, де студенти і викладачі організовують семінари, виставки, лекції, конференції та конкурси.

Міжнародний день шлюбних агентств

Цей день відзначають незадовго для Дня святого Валентина, і це професійне свято у тому числі і в Україні. Держдепартамент інтелектуальної власності Міністерства освіти і науки України зареєстрував свято в грудні 2010 року.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Ідея належить одному українському шлюбному агентству, її підхопили такі ж агентства-партнери з Іспанії, Німеччини. США, Канади, Італії, Франції, Росії і Швейцарії. Вважається, що перше шлюбне агентство було створено 29 вересня 1650 року в Лондоні і називалося воно «Бюро зустрічей і адрес».

День народження Авраама Лінкольна

Насправді зараз відзначають День Президентів у США, у третій понеділок лютого, на честь Джорджа Вашингтона і Авраама Лінкольна. Але до 70-х років це був саме День народження Лінкольна. І досі багато жителів в США саме 12 лютого відзначають цей день, особливо в Міссурі, Нью-Джерсі, Коннектикуті, Каліфорнії, Індіані, Нью-Йорку, Іллінойсі.

Православні свята:

  • Священномученика Іполита, єпископа Остинского, і з ним мучеників Кенсорина, Савина, мучениці Хрисії діви, та інших 20-ти мучеників.
  • Собор Вселенських учителів і святителів Василя Великого, Григорія Богослова і Іоанна Златоуста.

Трьохсвятіє, Васильєв день

День Василя Великого, Іоанна Златоуста і Григорія Боголова. Існує народне повір'я, що сьогодні не можна прясти, навіть називають цей день «День трьох святителів-непрядильщиків». А в лісі в цей день звірі утворюють пари між собою, як вважали люди, тому сьогодні принято було подавати страви з дичини.

Іменини в цей день

Василь, Володимир, Григорій, Іван, Іполит, Максим, Пелагея, Петро, Степан, Федір, Феофіл

Нагадуємо, нове подорожчання транспорту остаточно розлютило українців, куди вже більше.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ПриватБанк показав, чим обернувся обмін валют онлайн

Нагадуємо, Світлана Фус популярний український дієтолог, експерт по здоровому харчуванню, розповіла всю правду про цукор і напої, в яких він міститься.

Народні прикмети на 12 лютого