В Білгородській область Росії заборонили ввозити свинину з території України. Про це повідомляє прес-служба регіонального управління Россільгоспнагляду, передає видання Московський комсомолець.

Білгородське управління Россільгоспнагляду звернулося до митної і прикордонної служби Росії з проханням посилити контроль за поставками м'яса з території України за кордон.

Як повідомляється, у Росії заборонили ввезення будь-яких продуктів зі свиней з-за кордону з боку України. Все через те, що на звалищі в Харківській області знайшли трупи поросят, заражених вірусом африканської чуми.

Нагадаємо, на стихійному звалищі Харкова виявили трупи свиней, заражених африканською чумою.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в області.

Трупи і останки тварин були виявлені в мішках на стихійному звалищі біля Кільцевої дороги при виїзді з вулиці Світлої. Інцидент стався в п'ятницю, 1 лютого.

"Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області та Харківської регіональної лабораторії Держпродспоживслужби негайно проведено епізоотичне розслідування і відбір проб патологічного матеріалу від трупів свиней", - йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби у Харківській області.

Результати досліджень Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби у Полтавській області показали, що тварини були інфіковані вірусом африканської чуми свиней. Їх останки спливли в суботу, 2 лютого. Місце, де виявили трупи, продезенфікували. Заходи по ліквідації інфікованого об'єкта проводилися за участю представників Національної поліції і Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, в Україну знову привезли сумнівне "добро" з Китаю. І на цей раз це – звичайний зелений чай.

Раніше Знай.uа повідомляв, Росія заборонила ввезення з України деяких товарів.

Також Знай.uа писав, окремі товари з держави-агрессора Росії отримають додатковий строк заборони на ввезення.