У мережі з'явилися "весняне" фото коней Пржевальського, які виходять з лісу на дорогу в зоні відчуження Чорнобильської АЕС. Знімки виклало Держагентство України з управління зоною відчуження на своїй сторінці в Facebook.

"Їдемо назустріч весні. Фото коней Пржевальського в зоні відчуження", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що коней Пржевальського завезли сюди вчені заради експерименту. Особливо їх розводити тут ніхто не хотів. Просто були потрібні дикі коні, які могли б на занедбаних полях і пасовищах знищувати траву з підвищеним рівнем радіації - поїдати і переробляти її. Монгольські конячки добре прижилися. А завезені зубри чомусь всі загинули.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Раніше ми писали, що Чорнобильська аварія забрала божевільну кількість життів, а її наслідки були жахливими не тільки для України, але і практично для всього світу. Усі чули історії про те, що в зоні відчуження водяться жахливі мутанти. З упевненістю можна сказати, що далеко не кожен знає, наскільки жахливими були наслідки Чорнобильської аварії.

50 мільйонів кюрі – саме така кількість радіації тоді потрапила в атмосферу. Для порівняння, ця сума дорівнює наслідкам вибуху 500 атомних бомб, які в 1945 році американці скинули на Хіросіму.

Точне число жертв від подібної катастрофи порахувати неможливо. З цифр, які можуть хоча б трохи пролити світло на цю жахливу статистику можна виділити наступні:

- 250 тисяч осіб були евакуйовані;

- 134 особи, які були присутні в блоці в момент аварії, отримали променеву хворобу;

- 28 з них померли протягом місяця;

- 2 людини загинуло безпосередньо від вибуху;

Нагадаємо, у XIX столітті фосфорний некроз щелепи, було професійне захворювання співробітників сірникових фабрик, оскільки ці люди працювали з білим фосфором.

Як повідомляв портал "Знай.uа", найстрашніша техногенна катастрофа за всю історію існування людства сталася в місті Бхопал, столиці індійського штату Мадхья-Прадеш.

Також Знай.uа" писав, у Чорнобильській зоні відчуження не тільки практично відновилася популяція тварин-ендеміків, але і з'явилися кілька видів, які вважалися зниклими більше століття тому.