Кабмін хоче аби борг у 80 мільярдів гривень, який постійно росте через заборгованість за житлово-комунальні послуги, частково сплатити споживачі.

Про це заявив голова Асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг Андрій Герус у себе на сторінці Facebook.

"Скоріш за все, ми вже пройшли точку неповернення, коли ці борги стають в принципі непогаєшамі і єдиний спосіб - це їх списати/закрити бюджетом", - написав у себе в пості Андрій Герус.

Законопроект про списання боргів з населення на суму 56 мільярдів гривень уже зареєстровано.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Експерти відмічають, що борги за газ, електренергію, опалення та воду сумарно вже складають 100 мільярдів гривень, і заборгованості продовжують зростати.

Також Герус зазначив, що борги населення за електроенергію складають лише 5 мільярдів гривень, а 28 мільярдів гривень - це борги підприємств та бюджетних установ.

Голова Асоціації споживачів енергетики та комунальних послуг також відмітив, що видача субсидій готівкою, так само як і підвищення ціни на житлово-комунальні послуги тільки збільшує заборгованості.

Експерти говорять про те, що такий розвиток подій призведе до того, що громадяни України, які справно платять за житлово-комунальні послуги, будуть ще й платити за тих, хто не платить.

Нагадаємо, кому дякувати за ціни у платіжках та звідки беруться ваші тарифи на газ, тепло і воду. Щомісяця отримуючи платіжки за комунальні послуги українці діляться на дві категорії: ті, хто справно платить з останнього, і ті, хто немає такої змоги і залазить у борги.

Як повідомляв "Знай.ua", скільки українці заборгували державі: оприлюднено страхітливі цифри. Найнижчий рівень оплати у споживачів Львівської, Харківської, Запорізької, Сумської, Луганської та Черкаської областей. На кінець 2018 року борг українців за використану електричну енергію становив 33,611 млрд грн, що на 16% більше, ніж на початок 2018 року.

Також "Знай.ua" писав, що українців заплутали рахунками за січень: експерт пояснив, як не заплатити двічі. Після реформації Обленерго в Україні виникло чимало плутанини.