В одному з районів Києва невідомий власник викинув елітний автомобіль Porsche Panamera на єврономерах. Автомобіль виявили місцеві жителі. Машина була просто припаркована між сміттєвих баків і кинута напризволяще. Про це стало відомо з повідомлення Telegram-каналу Kyiv LIVE.

Як зазначає наш портал, це вже не перший випадок. Євробляхи просто викидають. І не тільки на кордоні з Україною (це зрозуміло, адже драконівські умови розмитнення евроблях часом не залишають іншого вибору), але і всередині країни, в межах міста. Найбільше "залізних коней" кидають саме в Києві.

До речі, 22 лютого закінчується пільговий період розмитнення евроблях. Але і ті "поблажки" не кожному по кишені. Більшість власників авто на єврономерах збувають своїх залізних коней за копійки. Сьогодні на сайтах оголошень можна знайти машину за 500 доларів.

Нагадаємо, нові правила "евроблях": митниця подарувала українцям корисний документ.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Для власників євробляхи для тих хто тільки збирається їх придбати, з'явилися цікаві новини. Так, український уряд 13 лютого спростив процедуру митного оформлення авто на іноземній реєстрації.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ, які посилаються на інформацію прес-служби Кабміну.

За інформацією журналістів, у Кабміні зазначили, що одним із стримуючих факторів митного оформлення "євроблях" є складна і тривала процедура сертифікації, в тому числі, для підтвердження відповідності екологічним нормам. Зазначимо, без результатів сертифікації таке авто не може бути розмитнено.

Так, з метою спрощення процедури підтвердження відповідності такого автомобіля екологічним нормам при митному оформленні та першій реєстрації на рівні з сертифікатами відповідності тепер будуть використовувати техпаспорт країни останньої реєстрації.

Нагадаємо, українські евробляхи потраплять на блакитний екран: знімають епічне кіно про розмитнення.

Як повідомляв Знай.иа, форт Буаяр по-закарпатськи: реаліті-шоу показало, як розмитнити евробляхи без посередників.

Знай.uа писав, податок на авто: власники яких моделей заплатять 25 тисяч.