День вшанування учасників бойових дій на території інших держав в Україні

Згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2004 року відзначають це свято. День створили на честь річниці виведення радянських військ з Афганістану. Для СРСР це була дуже жорстока і кровопролитна війна, що тривала 10 років. На ній загинуло більше 2500 українців, 72 пропали безвісти або потрапили у полон, поранено 8000 українців і ще 4687 українців повернулися інвалідами.

Також сьогодні вшановують тих, хто брав участь у війнах у Чилі, Іспанії, Єгипті, Ефіопії, В'єтнамі, на Кубі та в інших країнах. У цей день існує традиція проводити пам'ятні заходи та урочисті церемонії покладання квітів, проведення мітингів, зустріч з колишніми учасниками війни, панахиди за загиблими.

Міжнародний день дітей, хворих на рак

Кожен рік у багатьох країнах планети відзначають цей день. День заснували в 2001 році, а ініціатором стала Всесвітня конфедерація батьків дітей, хворих на рак. Вперше день провели в Люксембурзі в січні, але потім вирішили перенести на місяць. У розвинених країнах з потрібним діагностичним обладнанням одужує 3 з 4 хворих дітей, а в тих, що розвиваються – навпаки. А саме в останніх проживає 80% хворих дітей.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

День національного прапора Канади

У 1996 році прем'єр-міністр Канади Жан Кретьєн оголосив цей день національного прапора Канади в честь того, що вперше в 1965 в цей же день підняли прапор із кленовим листом.

Композиція прапора символізує два океани, що з двох боків омивають береги Канади — Тихий і Атлантичний — і укладену між ними країну, національний девіз якої «From sea to sea», тобто, «Від моря і до моря». Кленовий лист повинен підкреслювати єдність нації. Два кольори — червоний, колір хреста Святого Георгія, асоційований з Великобританією, і білий, традиційний колір французької монархії, символізують рівноправність двох державних мов Канади — англійської та французької.

Православні свята:

  • Стрітення Господа нашого Ісуса Христа.
  • Пісний день.

Стрітення Господнє (Громниці)

Свято отримало свою назву на честь того, що в цей день відбулася зустріч немовляти Ісуса Христа зі святим Симеоном та Анною (саме слово «стрітення» і означає «зустріч»). У народі вірили, що в цей день вперше зустрічається зима з весною. А морози у цей день вважалися останніми, тому в довгу дорогу намагались не виїжджати. День був одним з найбільших свят, а в давні часи його називали Громницями. Ставили свічки в церкві і запалювали їх під час грози, щоб відігнати біду.

Іменини в цей день

Василь

Нагадуємо, нове подорожчання транспорту остаточно розлютило українців, куди вже більше.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ПриватБанк показав, чим обернувся обмін валют онлайн

Нагадуємо, Світлана Фус популярний український дієтолог, експерт по здоровому харчуванню, розповіла всю правду про цукор і напої, в яких він міститься.

Стрітення Господнє