Наші предки вірили, що в цей день може розгулятися домовик, якщо раптом йому щось не подобалося. Його обов'язково потрібно приборкати, інакше він перетвориться на лихого, а тоді буде більше хвороб і у людей в будинку, і у тварин, і справи погано будуть вестися, а вдома все піде шкереберть. Щоб втихомирити його – поставте якесь частування або трохи каші і залиште на ніч.

Однак це обряд, який бере свій початок ще в язичництві, а сьогодні християнське свято. І свято це в першу чергу відноситься до новонароджениї і немовлят. Про їх здоров'я і благополуччя слід сьогодні помолитися святому Симеону Богоприємцю і Анні Пророчиці. Також дітей окроплюють святою водою і заговорюють на здоров'я.

Також сьогодні прийнято готувати кисіль або кашу з прожареного ячмінного, пшеничного або житнього борошна. У таку кашу слід додавати масло або сало. А називається така страва соломата.

Вважається поганою прикметою сьогодні позичати гроші і носити чорний одяг. Проте речі, які ви купите сьогодні для дому, будуть довго служити вам.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Є сьогодні і ворожіння для незаміжніх дівчат за хустках, під час якого можна дізнатися, чи вийде дівчина заміж в цьому році. Потрібно взяти хустку і опівночі повісити її на дерево. Вранці виходять і дивляться, що з нею сталося. Якщо хустка досі на дереві, то не скоро дівчина заміж вийде. А якщо впала і лежить під деревом, то скоро зустріне чоловіка. Якщо ж хустка зникла, значить її забрав наречений і варто до весілля готуватися.

Нагадуємо, нове подорожчання транспорту остаточно розлютило українців, куди вже більше.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ПриватБанк показав, чим обернувся обмін валют онлайн

Нагадуємо, Світлана Фус популярний український дієтолог, експерт по здоровому харчуванню, розповіла всю правду про цукор і напої, в яких він міститься.

День Семена та Анни