Всесвітній день соціальної справедливості

Цей день почали відзначати з 2009 року кожен рік, а проголосили свято в 2007 році Генасамблея ООН. У березні 1995 року в Копенгагені, відбулася всесвітня зустріч, на якій проголосили завдання соціального розвитку сучасного суспільства. Члени ООН присвятили день проведенню цього свята на національному рівні заходів, які сприяють зміцненню соціальної справедливості і кожен рік тема різна. Ця дата повинна сприяти викоріненню бідності, допомогти забезпечити людей гідною роботою повної зайнятості, досягти рівноправності жінок і чоловіків.

День Героїв Небесної Сотні в Україні

Це не свято, це день пам'яті та вшанування великого подвигу українців і кількох іноземців, які загинули під час збройного придушення мирної акції протесту на Майдані Незалежності в Києві, проти рішення влади тодішнього президента Януковича розірвати підписання Угоди з ЄС на догоду Кремля. Загинуло 104 особи. Щорічно в період з 18 по 21 лютого по всій Україні покладають квіти до меморіалу загиблим в 2014 році і проводять цілий ряд заходів, щоб вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні.

День пам'яті святителя Парфенія, єпископа Лампсакійського

Святитель Парфеній народився в Малій Азії в Мелітополі, а його батько був дияконом. Хот Парфеній ніколи не вчив грамоту, але добре засвоїв Божественне писання і часто був присутній у храмі на богослужіннях. Незабаром він став єпископом Лампсака. За своє життя він багато язичників звернувши у віру в істинного Бога, зціляв хворих, ніколи нікому не відмовляв. Народ навіть перестав до лікарів звертатися, так як Парфеній зціляв усі хвороби в Ім'я Христа.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Православні свята:

  • Преподобного Парфенія.
  • Преподобного Луки Елладського.

День Луки, Могущница

В цей день відзначається пам'ять Луки Елладського — грецького монаха, який жив у кінці 9 — першій половині 10 століття. У цей день на Русі пекли пироги з цибулею, частину яких з'їдали, а частину віддавали убогим, поминали покійних предків, готували цілющі зілля та коріння. Перстач в цей день набував особливих властивостей, а його листочки нагадують хрест, тому траву назвали «могущницею». Вважалося, що ця рослина володіє великою силою.

Іменини в цей день

Олександр, Олексій, Цибулі, Петро

Нагадаємо, до Верховної Ради України подали законопроект, який передбачає поповнення вихідних днів. Не поспішайте радіти, насправді мало що змінилося.

Як повідомляв портал Знай.ua, що в березні для метеозалежних людей буде кілька важких днів. Фахівці розповіли, наскільки небезпечною буде активність сонця і склали календар магнітних бур на березень 2019 року.

В Україні продовжують боротися зі сміттям. Так, в Тернополі вже в примусовому порядку ввели сортування побутових відходів. Вирішили заварити сміттєпроводи в багатоповерхівках, а замість цього облаштувати майданчики для спецконтейнеров.

20 лютого – День Луки