Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов вважає, що війна на сході України закінчиться тоді, коли наша країна її офіційно визнає. Про це передає "Главред".

За словами аналітика, важко закінчити те, чого начебто не існує. Крім того, Жданов заявив, що у Петра Порошенка була можливість повернути Крим і закінчити війну на Донбасі, якою він не скористався.

Донбас
Донбас

"Визнання факту збройного конфлікту між Україною і Росією змусило б світову спільнота не "висловлювати занепокоєння", а діяти згідно з нормами міжнародного права…", зазначив Жданов.

Експерт підкреслив, що в такому випадку "всередині країни були введені в дію норми Конституції та Законів України щодо відновлення територіальної цілісності і суверенітету України". Це і послужило точком до закінчення конфлікту на Донбасі.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Донбас
Донбас

Жданов вважає, що кількість обстрілу в зоні ООС залежить від домовленостей між лідерами озброєнь. А якщо президентом України знову стане Порошенко, війна триватиме ще, як мінімум, п'ять років.

Раніше повідомлялося, що рівень життя на окупованих російськими незаконними військовими формуваннями територіях Донбасу опустився до рівня 90-х років.

Про це розповів журналіст "Радіо Свобода" луганчанин Андрій Діхтяренко.

"Вже більш-менш не стріляють на вулицях, переділ новими братками закінчується, а грошей на підприємствах практично не платять. Люди перебиваються, купують дешеві продукти, економлять на собі. Все дуже дорого. Всіх "вбиває", що територія – невелика, всі варяться у маленькій зоні, проблема – вибратися до родичів до України і навіть до Росії, теж треба стояти великі черги", – розповів він.

За словами Діхтяренко, жителі окупованого Донбасу розчаровані у власній участі в політиці і не бачать варіантів вирішення конфлікту.

Нагадаємо, у мережі показали відео, на якому зафіксовано рух российских окупаційних військ у напрямку України.

Раніше Знай.uа повідомляв, в мережу потрапило несподіване визнання росіянина, який воює за "ДНР".

Також Знай.uа писав, військовослужбовці зі складу ООС взяли в полон бойовика окупаційних військ на Донбасі.