Міжнародний день рідної мови

Цей день проголошений Генконференцією ЮНЕСКО у 1999 році та відзначають його, щоб сприяти культурній і мовній різноманітності, а також багатомовності. Дату обрали в пам'ять про події в Дацці 21.02.1952. В той день поліцейські вбили студентів, які вийшли на демонстрацію на захист своєї рідної мови. Вони хотіли, щоб бенгалі визнали однією з державних мов. Щорічно проводять різні заходи в цей день, які присвячені якій-небудь темі. Вони повинні сприяти повазі, заохоченню і захисту різноманітності мов у світі, адже деякі з них перебувають на межі зникнення.

Всесвітній день екскурсовода

Цей день в основному відзначають ті міста, які вважаються центрами туризму, але свято відзначають і в менш популярних місцях. Мета свята – підвищити поінформованість широкого загалу про значимість цієї професії. Свято відзначають з 1990 року, хоча і зараз не можна точно сказати, коли вперше з'явилася ця професія. Цьому дню присвячені різні заходи, наприклад, у Словаччині проводять пішохідні прогулянки по незвичайним маршрутами, а Латвії кожен бажаючий може потрапити на безкоштовну екскурсію по Ризі.

Православні свята:

  • Великомученика Феодора Стратилата.
  • Пророка Захарії Серповидця з 12-ти малих пророків.

Захар Серповидець

Цей народне свято назвали на честь християнського святого Захарії, якого назвали Серповидцем, тому що у своєму пророчому одкровенні Захарія побачив сувій, який літав в повітрі, а формою нагадував великий серп. Селяни більш просто ставилися до цього свята – готували до весни інструменти і особливо серпи. Жінки жниці молилися святому Захарію, щоб був гарний урожай. Серпи не тільки діставали, оглядали, точили і чистили, але і окропляли святою водою. Робили це, щоб Захарій побачив людські старання і допоміг потім, вдихнув у серпи силу.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Іменини в цей день

Олександр, Андрій, Захар, Макар, Петро, Сава, Семен, Сергій, Степан, Федір

Нагадаємо, до Верховної Ради України подали законопроект, який передбачає поповнення вихідних днів. Не поспішайте радіти, насправді мало що змінилося.

Як повідомляв портал Знай.ua, що в березні для метеозалежних людей буде кілька важких днів. Фахівці розповіли, наскільки небезпечною буде активність сонця і склали календар магнітних бур на березень 2019 року.

В Україні продовжують боротися зі сміттям. Так, в Тернополі вже в примусовому порядку ввели сортування побутових відходів. Вирішили заварити сміттєпроводи в багатоповерхівках, а замість цього облаштувати майданчики для спецконтейнеров.

21 ЛЮТОГО – ЗАХАРІЙ СЕРПОВИДЕЦЬ