Стало відомо, що період застосування ставки акцизного податку з коефіцієнтом 0,5 для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією не продовжуватимуть, він закінчиться в п'ятницю, 22 лютого.

Про це розповів на прес-конференції заступник міністра фінансів України Сергій Верланов.

"Що буде з тими, хто не розмитнить "євробляху", то сьогодні ми бачимо дві опції - це вивезення авто за межі території України, а другий варіант - фактичний продаж цих авто на запчастини", - заявив Верланов.

У свою чергу виконуючий обов'язки заступника голови Державної фіскальної служби України (ДФС) Віктор Кривицький, який також був присутній на прес-конференції, зазначив, що "ринок сам відрегулює, скільки буде коштувати розібраний на запчастини автомобіль".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Раніше повідомлялося, що власники авто на єврономерах вже заплатили за розмитнення автомобілів 10,1 мільярдів гривень. Інформація про це з'явилася в прес-службі Державної фіскальної служби.

"З огляду на що спливає 22 лютого термін пільгового періоду застосування ставки акцизу, кількість оформлених авто стрімко зросла з кінця січня. Так, найбільшу кількість авто було оформлено 13 лютого - майже 8 тис", - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, що тим, хто не встигне розмитнити авто за пільговим тарифом, потрібно переоформляти ТЗ по повному акцизу. Черги повинні стати значно менші. Так, доведеться заплатити на 50% дорожче, але краще розмитнити хоча б так, ніж з кінця травня платити величезні штрафи.

Як повідомляв портал Знай.ua, лише в минулому році закінчилося виробництво таких моделей, як, наприклад, BMW 6 серія, Toyota Avensis, Alfa Romeo MiTo і деяких інших. Більш того в 2019 з продажу зникнуть ще кілька надпопулярних моделей.

Також портал Знай.ua писав, що українці продовжують активно ввозити старі автомобілі з надією встигнути розмитнити їх до закінчення пільгового періоду. Вже 161 тис. б/ушних іномарок оформлено з 25 листопада 2018 року.