Відтепер громадянам України для безвізового в'їзду в країни ЄС необхідно отримати спецдозвіл.

Про це стало відомо із заяви Ради Євросоюзу, який був оприлюднений днями на офіційному сайті.

Зокрема, відзначається, що для того щоб отримати спеціальний дозвіл необхідно буде сплатити 7 євро та заповнити заяву-анкету через інтернет портал. Відомо, що надана особою інформацією буде проходити автоматичну перевірку по відкритих та закритих базах ЄС та Інтерполу для визначення ймовірного ступеню відмови чи дозволу на в'їзд.

Якщо перевірка не дасть жодних негативних результатів, то особа зможе безперешкодно потрапити на території країн-членів ЄС, в іншому випадку заявку будуть переглядати у ручному режимі компетентні органи.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Втім, наявність дозволу не означає автоматичне право на в'їзд до країн Євросоюзу, тому остаточне рішення прийматимуть прикордонні служби.

Разом з тим варто відзначити, що українців продовжує приваблювати Польща не тільки для тимчасових заробітків, але і для еміграції на ПМЖ. Левова частка всіх іноземців, які переїхали до Польщі протягом останніх кількох років – це наші з вами співвітчизники.

Так, протягом 2018 року близько 5200 іноземців стали громадянами Польщі, і більшість з них – українці.

"У 2018 році громадянами Польщі стали 5200 осіб, це рекордний показник з моменту введення більш ліберального закону для іноземців у 2012 році. Для порівняння в 2017 році польське громадянство отримало 4300 осіб, а в 2016 - 4 100. У той же час близько третини заяв було відхилено", - наголошується в повідомленні.

Основним критерієм для отримання польського громадянства є знання польської мови. Тому іспит з польської мови є дуже складним. Незважаючи на те, що протягом 2004 - 2014 років, найбільш успішно його становили українці, а також росіяни, білоруси та жителі США.

Нагадаємо, українців порадували безвізом з ще однією країною.

Як повідомляв "Знай.ua" писав, що заробітчани не можуть повернутися додому, грошей не бачать роками.

Також "Знай.ua" писав, що Польща втратить українських заробітчан.

Безвізовий режим України з Євросоюзом: як це працює