Державні регулятори збираються встановити жорсткий контроль за доходами громадян, які отримують бюджетну фінансову допомогу.

Так, до українського парламенту внесено законопроект, який встановлює новий порядок доступу до інформації про реальні доходи тих, хто "тягне руки" тільки за субсидіями на ЖКП, але і за іншими бюджетними виплатами.

Оформлення субсидії
Оформлення субсидії

Отже, якщо виявиться, що громадянин приховав свої доходи і отримував держдопомогу незаконно, то її доведеться повернути, в тому числі і в судовому порядку. Про це стало відомо завдяки повідомленням "Сегодня".

Так, згідно із законопроектом, діятиме нова система, за якої інспектори перевірять (веріфіціруют), чи на законних підставах людині виплачуються гроші з державного і місцевих бюджетів, а також з фондів державного соціального страхування.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Субсидії 2018 в Україні
Субсидії 2018 в Україні

Допконтролю підлягають всі види виплат: пенсії, субсидії, стипендії (державні), інші види грошової допомоги і пільг: наприклад, матерям-одиначкам, учасникам боїв і т. д. Передбачено три види верифікації: превентивна, яка проводиться, коли людина звертається за держдопомогою, поточна — у період отримання виплат, і ретроспективна — за три останніх роки отримання виплат.

Для більшої ефективності перевірок Кабмін пропонує внести в Єдиний реєстр додаткові дані: окрім необхідних тепер ПІБ, дати і місця народження, серії і номера паспорта, ідентифікаційного коду та місця реєстрації (прописки), у єдиній базі зафіксують фактичне місце проживання, унікальний номер запису в Єдиному демографічному реєстрі (використовується для обліку в'їзду/виїзду громадян за межі країни, що дозволить контролювати заробітчан, та обліку паспортів та інших документів, що засвідчують особу), а також постійно оновлювану інформацію про банківські рахунки одержувача держдопомоги, операції і залишки на рахунках.

Нагадаємо, переплату за світло не повернуть: в обленерго шокували українців нахабством.

Як повідомляв Знай.uа ціни на житло серйозно злетять: де українцям вигідно купити квартиру.

Знай.uа писав, підвищення пенсій виявилося завданням підступним: кому пощастить, а хто залишиться ні з чим.