У Київському районному суді Харкова не всі змогли дочекатися вердикту судді, який оголошували Олені Зайцевій та Геннадію Дронову - учасникам смертельного ДТП. Дівчина сказала, що почуває себе недобре, після чого її вивели із залу конвоїри. В цей час Дронов сидів в скляному "акваріумі".

Вирок оголошували більше години. За цей час в задушливому, тісному залі стало погано не тільки підсудній, але і одному з відеооператорів. Це не змусило суддю зробити перерву для провітрювання приміщення.

Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП
Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП

Станом на 15.30 суддя Віктор Попрас оголосив підсумки експертизи. Він заявив, що провину обох підсудних - і Зайцевої, і Дронова встановлено. Прокурори попросили однакового покарання для обох обвинувачених, але останнє слово залишається за суддею.

Популярні новини зараз
Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Нагадаємо, що в Київському райсуді Харкова оголошують вирок у справі про ДТП на Сумській у Харкові. Дронову і Зайцевій дали максимальний термін - 10 років позбавлення волі.

Звинувачення просило для Зайцевої та Дронова максимальне покарання за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України: по 10 років в'язниці. У свою чергу, захист Дронова просить суд визнати його невинним, а адвокати Зайцевої - врахувати пом'якшувальні обставини.

Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП
Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП

8 жовтня 2017 в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова відбулося зіткнення "Лексуса" 20-річної Олени Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, та автомобіля "Фольксваген Туарег", за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення "Лексус" вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. В результаті ДТП на місці події загинули п'ять людей, ще шестеро потрапили до лікарні.

Нагадаємо, Дронов зробив гучну визнання у справі Зайцевої.

Як повідомляв "Знай.uа", 26 лютого в Київському суді Харкова відбудеться підсумкове засідання у справі про ДТП останніх років.

Також "Знай.uа" писав, що Зайцева у всьому зізналася і готова нести покарання.