В останній день зими, 28 лютого, в Україні очікується не найприємніша погода. Про це повідомила відомий синоптик Наталя Діденко.

"Завершення зими в Україні буде представницьким. І сніг, і дощ, і сильний вітер, і холод, і +12 градусів. Будуть всі: пан голова, пан писар, шановні всі люди", - розповіла Наталя.

Як повідомляється, у східних і північних частинах України очікується мокрий сніг, який зміниться дощем в залежності від температури повітря. На решті території буде сухо з проясненнями або хмарно. За словами Діденко, найтеплішою буде погода в західних областях, найхолоднішою - на сході.

"Найтепліше буде на заході, +7 - +12 градусів, найхолодніше — на сході, а також в Сумській області і в Запоріжжі 0 - +3 градуси. У більшості областей очікується +3 - +8 градусів", — пише синоптик.

Крім того, Діденко радить киянам не забувати вдома парасольку - ввечері піде мокрий сніг з дощем.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"У Києві 28 лютого спочатку сухо, однак вдень збільшиться хмарність, а надвечір піде дощ з мокрим снігом або, навпаки, мокрий сніг з дощем. Вдень +5 - +7 градусів. Словом, пора вже починати тренуватися носити в сумці парасольку - більш весняний атрибут, ніж зимовий", - радить синоптик.

За прогнозами синоптиків, весна почнеться з невеликого похолодання, яке закінчиться 4 березня.

"Змінюється погода так швидко, що голова часом не встигає це переварити. Тому прислухайтеся до прогнозів, одягайтеся по погоді і тримайте себе і навколишню ситуацію в рівновазі. Головне, не втратити голову", - підсумувала Діденко.

Нагадаємо, цього тижня в Україну повернеться тепла погода, однак її будуть супроводжувати дощі з мокрим снігом. У деяких областях потеплішає до +11 градусів. Вночі - до 9 градусів морозу.

Раніше Знай.uа повідомляв, синоптики повідомили, що в Україні метеорологічна весна у 2019 році настане не раніше квітня.

Також Знай.uа писав, троє рятувальників, які займалися пошуками туристів на Прикарпатті, потрапили до лікарні з обмороженнями.