Міжнародний день рідкісних захворювань

Цей день у високосний рік відзначають 29 лютого, а в невисокосні роки – 28 лютого. За традицією цей день став щорічним інформаційним і просвітницьким заходом. Метою дня є привернення уваги громадськості до того, з якими проблемами стикаються люди, хворі рідкісними захворюваннями, а також підвищення обізнаності про такі хворобах та їх вплив на життя людей.

День штурманської служби авіації Збройних сил України

День почали відзначати з 2008 року за наказом міністра оборони України. Мета дня – підтримка престижу штурманської служби авіації ЗСУ. Також він спрямований на стимулювання військовослужбовців до сумлінного виконання свого боргу, службових обов'язків, розвиток традицій авіації і щоб поліпшити військово-патріотичне виховання.

День народного епосу «Калевала»

Це один з найбільш улюблених фінських національних свят, так як вважається святом народного карело-фінського епосу і самої фінської культури. Епос «Калевала» - це твір великого народу, який зібрав і опублікував у 1835 році фінський літературний діяч, поет, вчений і лікар Еліас Леннрот. Епос відходить далеко в тисячоліття, так як багато міфів в основі «Калевали» склали ще в 2-1 тис. до н.е. Щорічно проводиться «Калевальский карнавал», де кожен може долучитися до фінської культури і глибше зрозуміти її традиції та особливості.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Православні свята:

  • Святкування Віленської ікони Божої Матері.
  • Апостола Онисіма.

Онисим Вівчарник

Сьогодні відзначається пам'ять апостола Онисима, який жив на початку 1-го тисячоліття до Візантії. Він був рабом Філімона, але втік від нього в Рим, де потрапив у в'язницю, в якій зустрів апостола Павла. Павло хрестив Онисима і згадував про нього в Посланні до Колосян, називав його вірним та улюбленим братом.

На Русі апостола вважали покровителем вівчарства і в цей день вівчарики окликали зірки, щоб вівці дали здоровий і великий приплід. А рукодільниці, закінчуючи з пряжею обирали найкращий клубочок і зранку виносили його на вулицю, щоб пряжа стала чиста, міцна і біла.

Іменини в цей день

Олексій, Арсеній, Афанасій, Єфросинія, Іван, Михайло, Микола, Павло, Пафнутій, Петро, Семен, Софія

Нагадаємо, українським пенсіонерам перед виборами нададуть разову доплату до пенсії. В ході наради, в якій взяв участь і чинний український лідер Петро Порошенко, було вирішено, що в березні-квітні 2019 року пенсіонерам доплатять 2 410 гривень.

Як повідомляв портал Знай.ua, синоптики розповіли, коли в Україну прийде весна. Із Заходу через кілька днів в Україну прийде плюсова температура. Синоптики заявляють, що це буде навіть теплий циклон.

Також Знай.ua писав, що Польща вже втратила лідерство серед країн, в яких українців з нетерпінням чекають. Згідно з дослідженнями фахівців, зарплати, які отримують наші громадяни за кордоном, ні в яке порівняння не йдуть з копійчаними зарплатами на українських підприємствах.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ НА 28 ЛЮТОГО – ОНИСІМІВ ДЕНЬ