Всесвітній день компліменту

Насправді навіть невідомо хто, коли і як вирішив заснувати цей день і точно не знають, коли його відзначати – 1 березня або 21-го. Але ідея започаткування свята – бажання простих людей хоч один день зробити яскравіше і тепліше, приємніше і таким, що більш запам'ятовується для людей. Крім того, що це приємно, це піднімає самооцінку і допомагає людям зблизитися.

День «Нуль дискримінації»

Цей день вирішили встановити ООН у 2014 році, а ініціаторами виступили керівники ЮНЕЙДС. Це Об'єднана програма ООН з ВІЛ/СНІД. Це свято закликає суспільство більш терпимо ставитися до людей, не дивлячись на їх расову, національну, релігійну, статеву чи вікову приналежність, приналежність до соціальної групи і не звертаючи уваги на їх політичні погляди і переконання. День нагадує, що кожна людина має право на повноцінне і достойне життя.

Всесвітній день цивільної оборони

Цей день встановили в 1990 році і його відзначають в країнах-членах МОГО, щоб пропагувати знання про цивільну оборону і підняти престиж національних служб порятунку. І перший день весни вибрали не просто так, а тому що саме в цей день набрав чинності Устав МОГО, який був схвалений 18 державами.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Православні свята:

  • День пам'яті Святого Макарія, митрополита Московського і Коломенського.
  • Пісний день.

День Марени

У православ'ї це день вшанування пам'яті праведної Маріамни, однак предки відзначали День Мари Марени, яку вважали Великою Богинею зими і смерті. З слов'янської міфології, це дуже могутнє і грізне божество. Мара – дружина Кощія, сестра Леля і Живи, але в народі її назвали одноокою Кікіморою.

Іменини в цей день

Данило, Ілля, Макар, Павло, Порфирій, Самійло, Юліан.

Нагадаємо, українським пенсіонерам перед виборами нададуть разову доплату до пенсії. В ході наради, в якій взяв участь і чинний український лідер Петро Порошенко, було вирішено, що в березні-квітні 2019 року пенсіонерам доплатять 2 410 гривень.

Як повідомляв портал Знай.ua, синоптики розповіли, коли в Україну прийде весна. Із Заходу через кілька днів в Україну прийде плюсова температура. Синоптики заявляють, що це буде навіть теплий циклон.

Також Знай.ua писав, що Польща вже втратила лідерство серед країн, в яких українців з нетерпінням чекають. Згідно з дослідженнями фахівців, зарплати, які отримують наші громадяни за кордоном, ні в яке порівняння не йдуть з копійчаними зарплатами на українських підприємствах.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ НА 1 БЕРЕЗНЯ – МАРЕМЬЯНА ОДНООКА КІКІМОРА, ДЕНЬ ДАНИЛА, ЯРИЛО