Спостерігачі від "Нацдружини" можуть застосовувати силу на дільницях у разі фальсифікацій. Про це заявив прес-секретар "Нацдружини" Ігор Вдовін, передає "Радіо Свобода".

"Якщо правоохоронці будуть закривати очі на відверті правопорушення і не захочуть їх фіксувати, то ми будемо робити те, що заявив наш командир (командир Нацдружин Ігор Михайленко раніше написав Telegram, що "якщо за справедливість треба буде дати комусь по морді - ми це зробимо без зволікання" - ред.)", - сказав спікер.

Він уточнює, що грубі заходи можуть застосовуватися не до членів комісії, а до випадкових людей, які "можуть робити вкидання бюлетенів, підводити на виборчі дільниці агітаторів".

"Ми вирішили йти спостерігачами, тому що ми вважаємо, що це будуть одні з найбрудніших виборів", - стверджує Вдовін.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

За його словами, "Нацдружини" будуть спостерігати за виборами, щоб "сприяти незалежному волевиявлення українських громадян".

Раніше повідомлялося, що представники "Нацкорпусу" і "Нацдружин" провели акцію в Козині - під маєтком Ігоря Гладковського - сина першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Його відсторонили від посади на час розслідування фактів розкрадань в оборонному комплексі.

Активісти розповіли, що учасники акції "вирішили навідатися до маєтку одного з фігурантів корупційної справи про розкрадання в армії Гладковського-молодшого ще раз".

"Ми не залишимо у спокої мародерів і корупціонерів, які розкрадають військовий бюджет під час війни, не дамо зам'яти цю тему і будемо домагатися виконання наших вимог", - заявили в ПК і ВС.

Головні вимоги учасників - взяти під варту і заарештувати рахунки та майно Гладковського-старшого та осіб, які є фігурантами розслідування - Ігоря Гладковського, Віталія Жукова, Андрія Рогози, керівництва ДК "Укроборонпром".

Нагадаємо, Порошенко попросили знятися з виборів.

Раніше Знай.uа повідомляв, українці рознесли Фаріон за Зеленського.

Також Знай.uа писав, Зеленський вже вирішив, що зробить з українськими судами.