Що означає ім'я Іван

У імені є дуже старовинна давньоєврейська форма Іоанн. А саме ім'я перекладається як «благодать Божа» чи «Яхве (Бог) помилував, змилостивився». Це ім'я є у багатьох народів, але звучить воно по-різному: Жан, Джон, Ян, Ганс, Джованні, Юхан, Хуан, Янніс.

Іоанн Предтеча Хреститель

Який характер в Івана

Це ім'я дуже поширене, але характер може бути різним. Хлопчики можуть бути тихими, а можуть – буянами і непосидами. Часто Івани поєднують в собі різні якості, що іноді суперечать один одному: ніжність і жорстокість, доброта і злість, сила, хоробрість. Зазвичай в такого чоловіка багато інтересів, часто захоплюються новими справами і у них все добре виходить.

Професії в Іванів можуть бути абсолютно різними: програмісти, поети, льотчики, лісоруби, лікарі. А все тому що для Вані немає заборон, він завжди відкритий назустріч світу. Він знає все про родичів і близьких. При застіллі намагається збирати велику компанію і веселитися. Хоча часто Івани щедрі, але бувають і дуже скупі. Зазвичай Ваня захоплюється футболом або рибалкою, політика не для нього.
Якщо жінка вирішила пов'язати з Іваном життя, то їй потрібно знати, що життя буде відчайдушним, будинок відкритим, гості не закінчуються, а суперечності в характері чоловіка будуть спливати постійно і до них не пристосуватися.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Зазвичай Івани довірливі і чуйні, але можуть і приревнувати, особливо якщо хтось намагається доглядати за дружиною. Дорожить шлюбом, але якщо знайде свою жінку, а не буде ставиться до неї, як до нового захоплення. Вважає, що вдома є жіноча робота і чоловіча. Свою частину робить, але неохоче.

Сумісність з жіночими іменами

Найкраще відносини складаються з жінками: Алла, Валентина, Василина, Дар'я, Катерина, Єлизавета, Зоя, Ірина, Клавдія, Марія

Погано і важко будуються відносини з володарками ім'я: Варвара, Олена, Зінаїда, Лариса, Лідія, Надія, Римма, Майя, Нора

Знамениті Івани:

  • Іван Мазепа - державний і політичний діяч, учасник Північної війни. З 1687 гетьман Війська Запорозького лівого берега Дніпра, а з 1704 року, після об'єднання Лівобережної і Правобережної України, - Війська Запорозького обох сторін Дніпра. Князь Священної Римської імперії з 1 вересня 1707.
  • Іван Сірко — подільський шляхтич, козацький ватажок, кальницький полковник, легендарний кошовий отаман Запорозької Січі й усього Війська Запорозького Низового. Здобув перемогу в 65 боях. Герой багатьох українських пісень і казок.
  • Іван Карпенко-Карий — український письменник, драматург, актор, ерудит, один з корифеїв українського побутового театру.
  • Іван Петрович Котляревський — український письменник, автор «Енеїди», першого художнього твору на розмовній українській мові того часу. Один з ідеологів Просвітництва на Україні.
  • Іван Франко — український письменник, поет, белетрист, вчений, публіцист і діяч революційного соціалістичного руху в королівстві Галичина і Лодомерії (Австро-Угорської Імперії).
  • Іван Бассо — професійний італійський велогонщик.
  • Іван Айвазовський — всесвітньо відомий російський художник-мариніст, баталіст, колекціонер, меценат.
  • Іван Луїс Саморано Самора — чилійський футболіст, один з кращих нападаючих в історії чилійського футболу.
  • Іван Грозний, Іван IV Васильович — великий князь Московський і всієї Русі з 1533.

Листівки і поздоровлення з днем Вані

З днем ангела Івана вітаю
Та від серденька йому я бажаю:
Щоб свята бували часті,
Щедрі, пишні та прекрасні.
Спокій в серці хай панує,
Втіху й злагоду дарує.
Щиро душа хай співає,
Кожна мить нехай надихає.

Нехай у день твого святого,
Ангел сил додасть до всього,
Щоб життя не було сірим,
Хай додасть наснаги й віри,
Перемог на кожнім кроці,
Досягати без вагання,
З днем ангела Івана,
Прийми привітання!

З днем ангела, Іване, вітаю

Та від серденька тобі я бажаю:

Щоб свята бували часті,

Щедрі, пишні та прекрасні.

Спокій в серці хай панує,

Втіху й злагоду дарує.

Щиро душа хай співає,

Кожна мить нехай надихає.

В День Ангела, Іване, бажаю я любові
І від душі успішних перемог,
Натхнення, щастя світлого, здоров’я,
І хай тебе оберігає Бог!

***

Вітаю із днем ангела, Іване,
Бажаю тобі успіхів і процвітання,
Хай доля зробить з тебе пана,
І здійсняться сьогодні всі твої бажання!

***

Хай доля, удачу на крилах несе,
Хай радісним буде життя і щасливим,
Що ти побажаєш – хай здійсниться все,
Хай шлях твій буде легким і красивим!

Знай.ua повідомляв про погоду на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Знай.ua повідомляв, коли і куди переводити стрілки годинника в березні, а також як підготувати організм до нового графіку. Щоб уникнути небажаних наслідків для організму, за тиждень до переведення годинників необхідно змінити рівень фізичного навантаження і ввести корективи в раціон харчування.

Як повідомляв портал Знай.ua синоптики розповіли, що в нашій країні протягом усього березня очікуються "температурні гойдалки" і боротьба між зимовою та весняною погодою.

Іван. Значення імені та характер