Нацбанк вирішив додати українцям радості до святкування довгих вихідних у зв'язку з Міжнародним жіночим днем 8 Березня. Гривня змогла відчутно зміцнитися на тлі євро і долара.

Варто відзначити, що офіційний курс долара від НБУ знизився на 9 копійок. Євро втратив ще більше - 19 копійок, і виявився ще далі від психологічної позначки у 30 гривень.

На неділю, 10 березня Нацбанк встановив такий курс гривні до долара і євро:

  • 100 доларів 2638,9167 грн (2648,1142);
  • 100 євро — 2974,3230 грн (2993,6931).

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Раніше повідомлялося, що ніяких різких обвалів національної валюти в найближчому майбутньому не очікується, так як Нацбанк не утримує гривню на прийнятному для економіки рівні.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив член ради НБУ Василь Фурман.

Так, в даний момент Національний банк України може впливати на курс гривні лише за рахунок валютних інтервенцій. Відомо, що в лютому 2019 року функціонери НБУ закупили майже мільярд доларів, щоб поповнити валютні резерви після видачі траншу по зовнішній заборгованості.

"Ніхто спеціально не тримає гривню. Нацбанк проводить політику плаваючого обмінного курсу. Згідно з нею, курс гривні визначається ринком. Зрозуміло, в окремі періоди НБУ може продавати долар для підтримки національної валюти, або викуповувати його для поповнення золотовалютних резервів. Наприклад, минулого місяця Нацбанк викупив з ринку, здається, 700 млн доларів для поповнення резервів", - пояснив Василь Фурман.

За запевненням економіста, вартість національної валюти диктує саме ринок, а не фінансовий регулятор, тому шансів на різке падіння гривні майже немає.

Нагадаємо, Національний банк пояснив різку зміну курсу до 8 Березня.

Раніше Знай.uа повідомляв, Нацбанк анонсував українцям важливі зміни в проведенні валютних операцій.

Також Знай.uа писав, популярні українські банки опинилися під загрозою.